Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Τα «κοράκια» πετούν στον δρόμο οικογένεια με παιδί με αναπηρία 67%!

Κάθε όριο ξεπερνά το θράσος των «κορακιών» των τραπεζών, των διαφόρων funds και των servicers, που γιγαντώνουν την κερδοφορία τους αρπάζοντας τα σπίτια του λαού, «απελευθερωμένοι» από το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ενα νέο περιστατικό επίθεσης σε λαϊκό νοικοκυριό έρχεται στην επιφάνεια, αυτήν τη φορά από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο οποίος ανέδειξε ότι τα «κοράκια» επιδιώκουν να πετάξουν στον δρόμο οικογένεια στα Σεπόλια με παιδί το οποίο έχει αναπηρία 67%!

«Είναι γείτονές μας! Είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν όλη τους τη ζωή να φροντίσουν την οικογένειά τους και το ανάπηρο παιδί τους, να ζήσουν με αξιοπρέπεια», σημειώνει ο Σύλλογος, που έχει καλέσει σε ξεσηκωμό όλη τη γειτονιά και συντονίζει τη δράση του με άλλους φορείς της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε οργανώνεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στη Λιοσίων 195 (έξω από το 67ο Γυμνάσιο).

Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. είναι εργάτης εδώ και χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζει πόση θα είναι η σύνταξη πείνας που θα πάρει, ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε μεγάλες χρονικές περιόδους ανεργίας. Η Β. είναι άνεργη και δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη, αν και έχει συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία. Εχουν δύο παιδιά. Το ένα είναι ο Σπύρος, ένα υπέροχο, πανέξυπνο και χαμογελαστό παιδί, με αναπηρία 67%, αθλητής με διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στο μπάσκετ.

«Αν ήταν τραπεζίτες, θα είχαν διασωθεί με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόστος στις πλάτες μας... Αν ήταν εφοπλιστές, θα είχαν αφορολόγητα πετρέλαιο και επιδοτήσεις... Αν ήταν επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος θα τους έκανε τα χατίρια και τα πρότζεκτ... Μία ακόμα λαϊκή οικογένεια που το άθλιο νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις λέει ότι πρέπει να πεταχτεί στον δρόμο, χωρίς καμία προστασία!», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τον Σύλλογο να επισημαίνει ότι γνωρίζει και άλλες δύο οικογένειες, και μάλιστα όλες οι περιπτώσεις είναι με παιδιά ΑμεΑ, κάτι που αποδεικνύει την αναλγησία και την αθλιότητα των νόμων που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται!

Η συγκεκριμένη λοιπόν οικογένεια πήρε δάνειο το 2005 για να αποκτήσει ένα μικρό διαμέρισμα 70 τ.μ. κοντά στην οδό Λιοσίων. Την κρίση την πλήρωσαν και με το παραπάνω, ζώντας την ανεργία, τη σκληρή φτώχεια και τις διακοπές ρεύματος, όμως δεν τα παράτησαν! Πάλεψαν για όλα και πιο πολύ για να προσφέρουν την ειδική στήριξη που χρειαζόταν το ανάπηρο παιδί τους. Μέχρι και το 2021 έχουν καταθέσεις δόσεων, προσπαθώντας να ξεπληρώσουν το δάνειό τους. Ομως έχασαν τη ρύθμιση...

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2024, αλλά η οικογένεια δεν είχε γνώση και δεν έφτασε στα χέρια της καμία ειδοποίηση. Εμαθαν τον Ιούνιο του 2024 ότι το σπίτι τους δεν τους ανήκει πια!

«Δεν θα το ανεχτούμε ποτέ! Προειδοποιούμε τις τράπεζες, το κράτος και τα "κοράκια" να κάνουν πίσω! Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσει αυτή η οικογένεια, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, πρόσφατα στην Ελευσίνα και αλλού! Απαιτούμε να κατοχυρωθεί το σπίτι αυτό ξανά στην οικογένεια και να μην πραγματοποιηθεί καμία έξωση! Καλούμε τα μέλη μας και τους γείτονες να είναι σε ετοιμότητα για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους!

Σε αυτήν τη γειτονιά, όποιος θέλει να λέγεται Ανθρωπος θα συμπαρασταθεί με όλους τους τρόπους», τονίζει ο Σύλλογος.

Την ανακοίνωση - καταγγελία υπογράφουν: Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΕAN), Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ), Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ