Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλη σύσκεψη για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο αίθριο του δημαρχείου

Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύσκεψη στην οποία καλούν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης για την προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Για να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στον πρωθυπουργό, που θα έρθει στη ΔΕΘ για να επιβεβαιώσει ότι όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο.

«Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες», τονίζουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους και καλούν σε αγώνα για:

  • Υπογραφή σε κάθε χώρο δουλειάς ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο.
  • Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας.
  • Πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια και στο νερό.

Συμμετοχή στη σύσκεψη αποφασίζουν καθημερινά και νέα σωματεία, από όλους τους κλάδους, όπως το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΤΕΠΕ, σωματεία της Βιομηχανίας, των Κατασκευών, του Εμπορίου, εκπαιδευτικών κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετοχή αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», προβάλλοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που μετατρέπει τα νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες δομές Υγείας σε επιχειρήσεις και επιβάλλει τη λειτουργία τους με όρους αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ