Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις των 34 συμβασιούχων

Σε διήμερη κινητοποίηση, με συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στην είσοδο του «Θριάσιου» Νοσοκομείου στις 12.30 μ.μ. και παρέμβαση αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ του «Θριασίου», για να μη γίνουν οι απολύσεις των 34 καθαριστριών - καθαριστών και να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα νοσοκομεία. Για την αυριανή κινητοποίηση το Σωματείο έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση του "Θριάσιου" Νοσοκομείου απολύουν 34 συμβασιούχους καθαριστές - καθαρίστριες και αναθέτουν την καθαριότητα στην ιδιωτική εταιρεία ΑΝΟΔΙΚΗ SERVICES ΕΠΕ με ετήσιο κόστος 1.692.000 ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο και τονίζει πως «οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες».

Το Σωματείο απαιτεί με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αφού «οι περίπου 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι κάλυπταν κρίσιμες ανάγκες στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων μονάδων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε χώρους Υγείας και Πρόνοιας. Η αναγνώριση της "προσφοράς" τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων και ΥΠΕ είναι η σταδιακή απόλυσή τους και η ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών».

Μόνοι κερδισμένοι μιας τέτοιας πολιτικής είναι οι ιδιωτικές εταιρείες, τονίζει το Σωματείο και αναφέρει ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα της σίτισης στο "Θριάσιο" Νοσοκομείο, όπου - παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, με κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και στο υπουργείο Υγείας αλλά και με απευθείας καταγγελία στον σημερινό και στον προηγούμενο υπουργό Υγείας - η "παροχή υπηρεσιών εστιατορίου και παροχής φαγητού" ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία με ετήσιο κόστος 1.818.000 ευρώ, πόσο πολύ μεγαλύτερο από το κόστος μισθοδοσίας των συμβασιούχων εργαζομένων (379.000) και προμήθειας τροφίμων απευθείας από το νοσοκομείο (620.000 ευρώ)!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ