Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Κυβέρνηση και παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ πετάνε τα σωματεία έξω από το κτίριο

Τα σωματεία να διεκδικήσουν αγωνιστικά οριστική λύση στη στέγαση του ΕΚΑ και των σωματείων - μελών του

Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικώντας αγωνιστικά οριστική λύση στη στέγαση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας και των σωματείων - μελών του, καλεί η παράταξη της ΔΑΣ τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ιδιαίτερα όσα στεγάζονται ή έχουν αιτηθεί να στεγαστούν.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ενημερώνουν με υπευθυνότητα για άλλη μια φορά τα σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για τις εξελίξεις στο κτιριακό πρόβλημα και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν:

«Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου, με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να πετάξουν έξω τα 60 σωματεία που στεγάζονται στο κτίριο μέχρι τις 30 Νοέμβρη, ενώ θα νοικιάσουν ένα κτίριο που καλύπτει μόνο τις ανάγκες της διοίκησης του ΕΚΑ. Απέρριψαν την πρόταση που κάναμε για ανοιχτό ΔΣ με τις διοικήσεις των σωματείων, καθώς και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, που έχει και την βασική ευθύνη, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παραχωρήσει άδεια κτίρια του ΕΦΚΑ ή της ΔΥΠΑ, που άλλωστε είναι και περιουσία των ασφαλισμένων, από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για να τα κάνει ξενοδοχεία. Παραδίδουν δηλαδή την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων βορά στην επιχειρηματική δράση και στην κερδοφορία του κεφαλαίου».

Και προσθέτει η ΔΑΣ ΕΚΑ: «Επιβεβαιώνεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η διαχρονική επιλογή της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, να χτυπήσουν τα συνδικάτα, τη λειτουργία τους, τη δράση τους, ακόμα και την ίδια την ύπαρξή τους. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή, αφού υλοποιείται σε συνθήκες που η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιτίθεται σφοδρά στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, στους μισθούς και στο εισόδημα. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ο μεγαλύτερος αρωγός στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Καλούμε τα σωματεία του ΕΚΑ, και ιδιαίτερα όσα στεγάζονται ή έχουν αιτηθεί να στεγαστούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικώντας αγωνιστικά οριστική λύση στη στέγαση του ΕΚΑ και των σωματείων - μελών του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ