Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η «μαγική εικόνα» που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την κυβερνητική φιέστα για την «περιφερειακή ανάπτυξη» στη Θεσσαλονίκη:

«Η "μαγική εικόνα" που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με το κυβερνητικό επιτελείο για το επίπεδο των υποδομών, την εξέλιξη των έργων, συνολικότερα για το επίπεδο ζωής στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, είναι "η μέρα με τη νύχτα" με τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός της περιοχής.

Οι καθηλωμένοι μισθοί, η ακρίβεια και τα ενοίκια που "τσακίζουν κόκαλα", η φοροληστεία, η τραγική κατάσταση στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, οι καθυστερήσεις χρόνων στην ολοκλήρωση του Μετρό και η ανεπάρκεια του ΟΑΣΘ, μαζί με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που οξύνεται από την κατασκευή του έργου flyover, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού με μεγάλη αύξηση των διοδίων συνθέτουν αυτήν την πραγματικότητα.

Η άλλη όψη των περιβόητων επενδύσεων τις οποίες διαφημίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι οι δεκάδες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος σε "Βαρβαρέσος", "Sonoco", "Fieratex" και "Τσάνταλη" και άλλες επιχειρήσεις, οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς.

Οι αναφορές δε στη λεγόμενη "διπλή σύγκλιση" μαρτυρούν τις νέες θυσίες που θα απαιτήσουν και από τον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας, το κύριο όμως είναι ότι δεν μπορούν να κρύψουν την τεράστια απόκλιση που υπάρχει και μεγαλώνει ανάμεσα στις υπαρκτές δυνατότητες της εποχής μας οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι να ζουν πολύ καλύτερα και στη δύσκολη καθημερινότητα που τελικά αντιμετωπίζουν.

Πηγή τελικά των κοινών προβλημάτων των εργαζομένων είναι η στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ που συνδιαμορφώνονται και εξειδικεύονται σε κάθε χώρα από κεντροδεξιές, σοσιαλδημοκρατικές και ακροδεξιές κυβερνήσεις. Εκεί πρέπει να στοχεύσουν οι αγώνες των εργαζομένων για να διεκδικήσουν σήμερα πιο αποτελεσματικά τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, αλλά και για να οργανώσουν την αντεπίθεση για μια ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη, με τον εργαζόμενο λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Η απάντηση των εργαζομένων, του λαού της Θεσσαλονίκης στην κυβερνητική πολιτική μπορεί να είναι αποφασιστική, με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της περιοχής μαζί με άλλους φορείς, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 17.30, στην πλατεία ΧΑΝΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ