Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Οξύνεται η κόντρα, με επίκεντρο την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οξύνεται η εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τον επικεφαλής της ΚΟ, Σ. Φάμελλο, να αρνείται την πρόταση του Κασσελάκη να αντικατασταθεί απ' τον Νίκο Παππά, ζητώντας να αποφανθούν οι βουλευτές με πρόταση μομφής εναντίον του. Η συνεδρίαση συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια του Κασσελάκη να ισχυροποιήσει τη θέση του ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την επόμενη βδομάδα, με αλλαγές σε κρίσιμα πόστα, όπως αυτό του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στην ΚΕ όλα δείχνουν ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη, γραμματέας της ΚΟ παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής ο Θ. Μωραΐτης, ενώ οι Γ. Γαβρήλος, Γ. Σαρακιώτης και Νίνα Κασιμάτη αναλαμβάνουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, σε αντικατάσταση των Ν. Παππά, Θ. Ξανθόπουλου και Δ. Καλαματιανού.

Ο Στ. Κασσελάκης συμμετείχε μέσω zoom στη συνεδρίαση απ' την Κρήτη όπου βρίσκεται. Στην εισήγησή του, δείχνοντας προς τους «87», υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται ένα νεφελώδες «κέντρο» χωρίς ηθική και φιλοσοφική πυξίδα. Κατηγόρησε τη Νέα Αριστερά λέγοντας ότι η αποχώρησή τους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είχε απολύτως κανένα πολιτικό επίδικο, αλλά ηττημένα "εγώ"».

Κατήγγειλε «διαδικτυακή σφαγή», λέγοντας ότι ο ίδιος δέχεται το μεγαλύτερο διαδικτυακό bullying και ότι «ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της ΝΔ με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη».

Κάλεσε, τέλος, τους «87» να δεσμευτούν δημόσια ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα "νέο φορέα" χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση» προσθέτοντας: «Οποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (...) θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα».

Τους προέτρεψε ακόμα να δεσμευτούν ότι «θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου, της Κεντρικής Επιτροπής - όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές».

Στο μεταξύ, η Πόπη Τσαπανίδου ορκίζεται βουλευτής στη θέση του παραιτηθέντος Οθ. Ηλιόπουλου. Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει το σχέδιο για παραίτηση όλων όσοι προηγούνται του Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ώστε ο ίδιος να πάρει έδρα στη Βουλή. Μάλιστα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Πόπη Τσαπανίδου έλαβε την απόφαση σε συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα, απ' το επιτελείο του οποίου θα στελεχωθεί το βουλευτικό της γραφείο.

Ολα αυτά ενώ η σφαγή καλά κρατεί συνολικά στην Κουμουνδούρου, με στελέχη φίλα διακείμενα στον Κασσελάκη να βάλλουν κατά των «87» και τούμπαλιν, τον Π. Πολάκη να «μαλλιοτραβιέται» με την Αθηνά Λινού, η οποία του έστειλε χτες εξώδικο κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ