Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δύο πυρκαγιές χθες σε Σόχα Ταϋγέτου και Βαχό Μάνης

Δύο δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν χθες στη Λακωνία. Η πρώτη ξεκίνησε περίπου στις 8.30 π.μ. σε απόκρημνη πλαγιά στον Ταΰγετο, στην περιοχή Σόχα του δήμου Σπάρτης.

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η φωτιά δεν είχε αντιμετωπιστεί, καίγοντας πεύκα και έλατα σε ένα σημείο του βουνού πολύ δύσκολο για την επιχείρηση επίγειων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε πιθανώς από κεραυνό. Για άλλη μια φορά φάνηκαν οι ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό, στις ανύπαρκτες Δασικές Υπηρεσίες και στην Πυροσβεστική σε προσωπικό και μέσα. Μέχρι το απόγευμα η φωτιά έκαιγε απειλώντας παρθένο δάσος.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι στον Βαχό της Ανατολικής Μάνης, περιοχή που και στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί από αντίστοιχα περιστατικά.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση στην Αιτωλοακαρνανία, στο Τρίκορφο της ορεινής Ναυπακτίας. Οι φλόγες πιθανολογείται ότι ξεκίνησαν από κεραυνό της προηγούμενης μέρας. Η φωτιά έκαψε δασική έκταση και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ