Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
4η Αναρριχητική Συνάντηση στους Θρακομακεδόνες

Στο πλαίσιο του 12ου Αθλητικού Camp του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η ΚΝΕ διοργανώνει την 4η Αναρριχητική Συνάντηση, στις 8 Σεπτέμβρη στις 17.00 στο αναρριχητικό πεδίο Πέτρα Λιάγκου, στην περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Η αναρρίχηση έχει γίνει πλέον θεσμός στα Αθλητικά Camp και, από κοινού με ένα πλήθος πρωτοβουλιών και αθλητικών δραστηριοτήτων, συμβάλλει στην ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην προσπάθειά τους να ασκηθούν. Μέσα και από αυτήν τη δράση η ΚΝΕ έχει αναδείξει τα ζητήματα της προστασίας του φυσικού πλούτου και της ανάγκης ενίσχυσης της πρόληψης από πυρκαγιές, έχει αναλάβει μαχητικές δράσεις στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και για την ανάγκη αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων.

Η αναρρίχηση έχει ήδη ενταχθεί ως συστατικό στοιχείο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ από το 2016, με τις 4 συνεχόμενες «Εκδηλώσεις Γνωριμίας με την Αναρρίχηση» και τις μετέπειτα Αναρριχητικές Συναντήσεις σε πεδία της Αττικής, αλλά και με τις πίστες αναρρίχησης που στήνονται στον χώρο των εκδηλώσεων του κεντρικού Φεστιβάλ και στα Φεστιβάλ άλλων πόλεων. Η ανάδειξη των ορεινών δραστηριοτήτων από την ΚΝΕ κρατάει πολλά παραπάνω χρόνια - πρόκειται για δραστηριότητες που προσελκύουν το ενδιαφέρον της νεολαίας και θα συνεχιστούν, με ακόμα περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ετσι και φέτος η ΚΝΕ ανανεώνει το ραντεβού με τη αναρρίχηση, γιορτάζοντας και με αυτόν τον τρόπο τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με μία ακόμα Αναρριχητική Συνάντηση. Το ραντεβού αποτελεί ευκαιρία για έμπειρους αναρριχητές, αλλά και για γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μικροί αναρριχητές, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν παιδιά 7 ετών και πάνω.

Σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος στάθμευσης Κοζάνης και Εδέσσης στους Θρακομακεδόνες, στις 16.30, και η δράση θα υποστηριχτεί από έμπειρους αναρριχητές, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ