Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ
Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης (Νέα Ιωνία), ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Οπως σημειώνει, «το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στην Αλσούπολη επιτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο, μόρφωσης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που μένουν στην Ελλάδα.

Μεταφέρονται στη Νέα Ιωνία με πούλμαν από τον Βόρειο και τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής. Πριν λίγες μέρες ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν ότι επειδή έληξε η σύμβαση που υπήρχε με το τουριστικό γραφείο που μετέφερε τα παιδιά, για το ένα δρομολόγιο δεν έχει βρεθεί λύση, ενώ και για το δεύτερο υπάρχουν καθυστερήσεις.

Προσδιορίζουν τη "λύση" του προβλήματος μέσα στον Οκτώβρη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για έναν τουλάχιστον μήνα οι μαθητές δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στο σχολείο, με απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμα και εγκατάλειψη του σχολείου».

Τα αρμόδια υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση, τονίζει το ΚΚΕ. Απαιτεί να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα των μαθητών του σχολείου και να ξεκινήσει απρόσκοπτα η χρονιά.

Το κείμενο της Ερώτησης υπογράφουν οι βουλευτές Αφροδίτη Κτενά, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ