Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του «USS Wasp» στη Σμύρνη

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αμφίβιου επιθετικού πλοίου «USS Wasp» στο λιμάνι της Σμύρνης πραγματοποίησε τη Δευτέρα το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πλοία που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ για να προστατεύσουν το Ισραήλ την ώρα που αυτό σφάζει Παλαιστίνιους και βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή.

«Τα λιμάνια της χώρας μας δεν μπορούν να είναι το σημείο ανεφοδιασμού και επιμελητείας των ιμπεριαλιστών», τόνισε το TKP και οργάνωσε συγκέντρωση μπροστά από το λιμάνι της Σμύρνης, ενώ έστησε μια «σκοπιά τιμής» η οποία θα παραμείνει στο σημείο μέχρι να αποχωρήσουν το πλοίο και οι στρατιώτες των ΗΠΑ από την πόλη.

Μετά την κινητοποίηση στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας στο κέντρο της Σμύρνης οι συμμετέχοντες πέταξαν αυγά σε Αμερικανούς στρατιώτες που αλώνιζαν σε δρόμους της πόλης.

Αναδεικνύοντας την υποκρισία της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία λανσάρεται ως δήθεν «φίλος των Παλαιστινίων» έναντι της «Δύσης» την ίδια ώρα που εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία και τα πολύμορφα παζάρια με τις ΗΠΑ για λογαριασμό της τουρκικής αστικής τάξης, το TKP υπενθυμίζει ότι τα τουρκικά αμφίβια πολεμικά πλοία «TCG Anadolu» και «TCG Gokova» πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο με τα αμερικανικά πλοία «USS Wasp» and «USS Oak Hill» από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου.

Από τη συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας στο λιμάνι και τη διαδήλωση στο κέντρο της Σμύρνης
Από τη συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας στο λιμάνι και τη διαδήλωση στο κέντρο της Σμύρνης
Σε δηλώσεις του σε ειδησεογραφικό δίκτυο ο ΓΓ της ΚΕ του TKP, Κεμάλ Οκουγιάν, δήλωσε ότι η προχθεσινή διαμαρτυρία στη Σμύρνη «είναι μια πρόκληση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αλλά και ενάντια στην υποκρισία».

Στο δε κάλεσμα της κινητοποίησης υπογραμμιζόταν ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ να μετατρέψει τη χώρα μας και την περιοχή μας σε εμπόλεμη ζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ