Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
12ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
«Μέσα στη μάχη - Ψηλά τη γροθιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

50 αθλητικοί σύλλογοι με δεκάδες αθλητές συμμετείχαν στην Επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων | Ρεκόρ συμμετοχής στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου

Με τον κόσμο να δίνει μαζικά το «παρών» γεμίζοντας τις εξέδρες στο Θεατράκι του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης», με την άρτια οργάνωση και με ρεκόρ συμμετοχών από αθλητές και συλλόγους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτέμβρη η φετινή 3η Επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων που διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 12ου Αθλητικού Camp του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η φετινή διοργάνωση, έχοντας κεντρικό σύνθημα «Μέσα στη μάχη - Ψηλά τη γροθιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», ήταν αφιερωμένη στον αγώνα που δίνει ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες, καθημερινά, ενάντια στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Γεράσιμο Χατζηχρονόγλου, υπεύθυνο της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος στάθηκε στο μήνυμα και στη σημασία της φετινής εκδήλωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι υψωμένες γροθιές των αθλητών της εκδήλωσης αποτελούν συμβολικά το σύνθημα για την ενότητα των λαών.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ραχίμ Σίχα, Παλαιστίνιος φοιτητής και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στην Ελλάδα, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η σταθερή έκφραση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» εδώ και 50 χρόνια, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος, που η ανάγκη να ακουστεί δυνατά το μήνυμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Χαρακτήρισε αταλάντευτη και χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις τη στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και έως τη λευτεριά.

Στους αγώνες επίδειξης συμμετείχαν φέτος περίπου 50 Αθλητικοί Σύλλογοι με δεκάδες αθλητές, κάτι που αποτέλεσε ρεκόρ, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την εξέλιξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της ΚΝΕ σε θεσμό για τη νεολαία, μόλις στον 3ο χρόνο από το ξεκίνημά της.

Οι δεκάδες αθλητές κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για τις προσπάθειές τους στους αγώνες που, μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν την επίδειξη αθλημάτων όπως η πυγμαχία και το kick boxing.

Αρκετοί εξ αυτών με το τέλος της προσπάθειάς τους φρόντισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κρατώντας τη σημαία της Παλαιστίνης. Σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, εκ μέρους της ΚΝΕ δόθηκαν μετάλλια.


Ενα ξεχωριστό στιγμιότυπο που έχει τη δική του σημασία για το περιεχόμενο αυτής της αθλητικής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή αθλητή ΑμεΑ που αγωνίστηκε στο άθλημα του kick boxing.

Ξεχωριστό «χρώμα» έδωσαν οι δυο αγώνες με την συμμετοχή elite αθλητών. Ο ένας ανάμεσα στον Θοδωρή Ριτζάκη του Συλλόγου Phoenix και τον Παναγιώτη Παπανικολάου από τον σύλλογο Raw boxing και ο άλλος αγώνας μεταξύ του Βαγγέλη Ηλιού του Boxing block και του Λουκά Βεράντζε του Cobra boxing Team.

O Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Κωτσαντής, βράβευσε με αναμνηστικές πλακέτες τους προπονητές όλων των συλλόγων που συμμετείχαν.

Με μεγάλη συμμετοχή ο 12ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο 12ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Πάρκο Τρίτση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες δρόμου 10 χλμ. ανδρών και γυναικών, αγώνες δρόμου 5 χλμ. ανδρών και γυναικών σε μια εύκολη trail διαδρομή μέσα στο Πάρκο, που εναλλασσόταν μεταξύ των μονοπατιών του πάρκου και των βασικών οδικών του αξόνων.

Σε μια καινούρια και πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή 1.000 μ., που πέρασε μάλιστα και μέσα από το Μαθητικό Στέκι, έτρεξαν τα παιδιά.

Στο τέλος, όλοι οι δρομείς έλαβαν μια αναμνηστική κάρτα και οι τρεις πρώτοι νικητές των αγώνων των 5 χλμ. και των 10 χλμ. (αντρών και γυναικών) έλαβαν μετάλλια.

Η απονομή έγινε από τον Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ.

Πριν την εκκίνηση, ο Γ. Χατζηχρονόγλου, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ που έχει γίνει θεσμός και απηύθυνε κάλεσμα στις κεντρικές εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ξεκινούν την Τετάρτη. Από την πλευρά της, η Νικολέτα Καλαβρού, γυμνάστρια και προπονήτρια, περιέγραψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και μαχητικά αθλήματα (2024-09-14 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου και μαχητικά αθλήματα (2024-09-13 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου και μαχητικά αθλήματα (2024-09-11 00:00:00.0)
Με ψηλά τον πήχη και δυνατά μηνύματα (2024-08-07 00:00:00.0)
Με ρεκόρ συμμετοχών ο 10ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου (2022-09-20 00:00:00.0)
Η ανάδειξη του αθλητισμού ως λαϊκής ανάγκης της νεολαίας στο επίκεντρο (2022-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ