Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαχητική παρέμβαση στον Αγιο Παντελεήμονα για τον θάνατο του 37χρονου μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα

Σε μαχητική παρέμβαση στον Αγιο Παντελεήμονα προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι Τομεακές Οργανώσεις Α' Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για το περιστατικό με τον 37χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο ΑΤ της περιοχής, φέροντας εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος. Οπως δήλωσε, «σήμερα καταγγέλλουμε τον θάνατο ενός 37χρονου μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και μέχρι στιγμής αναπάντητα. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που λείπει εδώ και μέρες από το σπίτι του και τον ψάχνει η οικογένειά του να βρίσκεται πεθαμένος σε ένα ΑΤ; Τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάνει γαϊτανάκι και τον πηγαίνουν από τμήμα σε τμήμα; Αφού ήταν κακοποιημένος, χτυπημένος, όπως έχει γίνει γνωστό, γιατί δεν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες; Γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο; Ολα αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει συγκάλυψη αυτής της υπόθεσης, είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό προστίθεται σε άλλα περιστατικά βίας, αυθαιρεσίας, ακόμα και θανάτων μεταναστών αλλά και Ελλήνων μέσα σε αστυνομικά τμήματα, πράγμα το οποίο δείχνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή σε αυτήν την κατεύθυνση. Εμείς ζητάμε: Καμία συγκάλυψη, να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες, να μάθουμε τι συνέβη και να τιμωρηθούν βαρύτατα όλοι οι ένοχοι για τον θάνατο του 37χρονου Μοχάμεντ».

Οι ΤΟ Α' Αθήνας θέτουν προς την κυβέρνηση συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Ισχύει ότι ο Μοχάμεντ μεταφέρθηκε σε 5 αστυνομικά τμήματα και ενώ σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας ήταν χτυπημένος; Γιατί δεν μεταφέρθηκε σε κάποιο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια;

Γιατί το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα δεν έβγαλε ανακοίνωση από το Σάββατο, μέρα του θανάτου, αλλά αναγκάστηκε να βγάλει μέρες μετά την κατακραυγή; Γιατί ήταν χτυπημένος και από πού προέκυψαν αυτά τα χτυπήματα;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίωξη στον πατέρα για τον θάνατο βρέφους στο αυτοκίνητο (2023-05-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Ομόνοιας (2019-02-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες σε Μενίδι και Φυλή (2018-11-21 00:00:00.0)
Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες (2018-06-19 00:00:00.0)
Ρατσιστικές επιθέσεις σε Περιστέρι και Σεπόλια (2018-05-15 00:00:00.0)
Σκοτώθηκε 37χρονος εργάτης (2012-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ