Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τον απέλυσαν όταν εμφάνισε χρόνια πάθηση

Την απόλυση εργαζόμενου από μεγάλη βιομηχανία στα Οινόφυτα Βοιωτίας, όταν αυτός εμφάνισε χρόνια πάθηση, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του και την τοποθέτησή του σε θέση εργασίας όπου να μπορεί να ανταποκριθεί.

«Ο συνάδελφος Δημήτρης από τη Χαλκίδα έπιασε δουλειά στην "Anoxal" του ομίλου "Halcor - Elval" στα Οινόφυτα Βοιωτίας τον Σεπτέμβρη του 2022. Ο συνάδελφος τα κατάφερνε μια χαρά στη δουλειά του μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2023, όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας», αναφέρει η ΣΕΑΑΝ, επισημαίνοντας ότι «όταν προσβάλλεσαι από αυτήν την ασθένεια, ουσιαστικά καθίστασαι πλέον ανάπηρος».

Προσθέτει ότι από τις αρχές του φετινού Γενάρη που ο εργαζόμενος γνωστοποίησε την ασθένεια - αναπηρία του στην εταιρεία, η εργοδοσία «επιδίωξε επί της ουσίας να τον οδηγήσει σε παραίτηση και όταν δεν τα κατάφερε να τον κάνει να φύγει μόνος του, τότε τον έδιωξε στις 9/9/2024!», ενώ θα μπορούσε να τον μεταφέρει σε πόστο που δεν θα επιβάρυνε την υγεία του και στο οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Η ΣΕΑΑΝ χαρακτηρίζει ντροπή το γεγονός ότι ένας τέτοιος τεράστιος όμιλος «δεν έχει θέση εργασίας για να δουλέψει ο Δημήτρης χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία του και τον απολύει» και απαιτεί την επαναπρόσληψή του, τονίζοντας ότι «ο Δημήτρης παρά την αναπηρία του συνεχίζει να είναι χρήσιμος! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει, να εργάζεται. Σε έναν όμιλο όπως η "Halcor - Elval", που έχει χιλιάδες εργαζόμενους, μπορεί να βρεθεί θέση στην οποία να μπορεί να ανταποκριθεί».

Μαζικές απολύσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η εργοδοσία της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα τη «μείωση της δουλειάς».

Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αρνιόταν να υπογράψει Σύμβαση Εργασίας με το επιχειρησιακό Σωματείο, τη Δευτέρα η επιχείρηση ανακοίνωσε περίπου 20 απολύσεις και προετοιμάζει το κλίμα για νέες απολύσεις. Με αυτόν τον άθλιο τρόπο θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ.

Σωματεία της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την αδίστακτη πρακτική των εργοδοτών, που «για να εξοικονομήσουν λίγες χιλιάδες ευρώ, εν μέσω τεράστιας ακρίβειας για τα λαϊκά νοικοκυριά, πανάκριβων τιμολογίων ρεύματος, έντασης των πλειστηριασμών κ.λπ., πετάνε στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους».

Απαιτούν: Να μη γίνει καμία απόλυση στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» και σε καμία άλλη επιχείρηση του ομίλου. Τώρα υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ