Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εδώ και τώρα αυξήσεις στις συντάξεις!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη Μέρα Τρίτης Ηλικίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δυναμώσουν οι αγώνες μας, να χτίσουμε ένα ρωμαλέο συνταξιουχικό κίνημα και να δώσουμε με μια φωνή απάντηση: "Φτάνει πια, ως εδώ!" στη δραματική απαξίωση και την κοροϊδία των συνταξιούχων διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα», σημείωσε, καταγγέλλοντας όλους αυτούς «που κάθε χρόνο βγαίνουν και εκφράζουν με "όμορφα" λόγια την ψεύτικη συμπάθεια», με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ όλες τις άλλες μέρες του χρόνου «είμαστε απλώς "βαρίδια" στην υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων».

Αφού στηλίτευσε τις «αυξήσεις» - κοροϊδία της τάξης του 3% που η κυβέρνηση εμφανίζει ως «παροχή», προειδοποίησε ότι «ετοιμάζεται νέο Ασφαλιστικό, με νέα επώδυνα μέτρα» και κάλεσε τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 22 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέδωσαν το ψήφισμά τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας.

Στις 10 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, προγραμματίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, με αφορμή τη Μέρα Τρίτης Ηλικίας (1Οκτώβρη).

Στο στόχαστρο βάζουν την πλήρη εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που, όπως σημειώνουν, οδηγεί ακόμα και στο κλείσιμο των νοσοκομείων στην περιφέρεια, σε πλήρη υποβάθμιση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν, η καθιέρωση της λειτουργίας των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων, η μεγαλύτερη είσοδος των ιδιωτών στο ΕΣΥ, η αύξηση της συμμετοχής για την αγορά των φαρμάκων καθώς και η εκτόξευση των τιμών τους, σταδιακά, καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την πρόσβαση των χαμηλοσυνταξιούχων στις αναγκαίες γι' αυτούς υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μόνιμες, μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, κατάργηση των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδιωτών στον χώρο της Υγείας. Δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες και δωρεάν φάρμακα. Κατάργηση της εισφοράς του 6% για την Υγεία στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ