Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες οι δασεργάτες

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες οι ρετσινάδες και δασεργάτες της βόρειας Εύβοιας που έχουν ενταχθεί στο 7ετές πρόγραμμα απασχόλησης, με το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών να καταγγέλλει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας αποτελεί συχνό φαινόμενο και να απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό.

Οπως τονίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, οι εργαζόμενοι του προγράμματος δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τον μισθό του Αυγούστου, ενώ επισημαίνει ότι αντίστοιχη κατάσταση έχει σημειωθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, επαναλαμβάνεται.

Σημειώνει επίσης ότι την ίδια στιγμή «οι υποχρεώσεις του κάθε συναδέλφου, το σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί, τα δάνεια, τα φροντιστήρια και οι σπουδές των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν ούτε να πληρώνονται με έναντι. Με τον ήδη χαμηλό μισθό μας, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας ανάγκες, πάει πολύ να μην μπορούμε να εισπράξουμε ούτε αυτόν στην ώρα του». Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να δώσει λύση για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έθεσε μάλιστα το Σωματείο σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, όπου παράλληλα ζητήθηκαν η ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα στα βαρέα και ανθυγιεινά με την καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος, αυξήσεις στους μισθούς, επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει με την πληρωμή των αναρρωτικών αδειών μητρότητας ή για σοβαρές ασθένειες, καθώς και αύξηση της επιδότησης για τους ρετσινάδες που παραμένουν στην παραγωγή και αναβάθμιση της ασφαλιστικής τους κλάσης, ώστε να πάψει η αδικία των συντάξεων των 400 ευρώ.

Ωστόσο, από την πλευρά του υπουργού δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα του Σωματείου, το οποίο αναφέρει ότι «η στάση της κυβέρνησης είναι εγκληματική όχι μόνο γιατί καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο και την τοπική οικονομία που εξαρτάται από το εισόδημά μας. Είναι εγκληματική γιατί ξεκληρίζει έναν κλάδο που με τη δουλειά του προστατεύει την τοπική κοινωνία από πλημμύρες και φωτιές. Μόνο το φετινό καλοκαίρι δύο φορές σβήσαμε φωτιές στη γέννησή τους προλαβαίνοντας τα χειρότερα, όπως κάναμε και δεκάδες φορές στο παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ