Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Μαζική συμμετοχή για επιχειρησιακό σωματείο στα χέρια των εργαζομένων

Σήμερα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου

Σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου στη «Σκλαβενίτης», που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ., στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ). Μπροστά στη συνέλευση μάλιστα η ΔΑΣ κάλεσε τη διοίκηση του Σωματείου να προκηρύξει στάση εργασίας για να διευκολύνει τη μαζική συμμετοχή και τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό τρόπο για να πάρουν μέρος.

«Το κάλεσμα για Γενικές Συνελεύσεις δεν ήταν ποτέ δεδομένο. Είναι κάτι το οποίο έχει κερδηθεί με αγώνες και πίεση των εργαζομένων για να γίνονται πιο ανοιχτά αυτές οι διαδικασίες. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά. Να χρησιμοποιήσουμε το βήμα της Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογικές διαδικασίες ώστε να ακουστούν οι ανάγκες μας και οι προβληματισμοί μας από τους χώρους δουλειάς», αναφέρει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.

«Η μαζική παρουσία εργαζομένων είναι αυτή που θα χαλάσει τα σχέδιά τους για εκλογές με την καθοδήγηση διευθυντικών στελεχών. Ετσι θα σπάσουν οι εικόνες που έχουμε δει να επαναλαμβάνονται σε κάθε εκλογές: Διευθυντές και στελέχη να υποδεικνύουν στους εργαζόμενους πότε και τι θα ψηφίσουν», υπογραμμίζει. «Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε αυτό το Σωματείο χρειάζεται η συμβολή όλων μας. Για ένα επιχειρησιακό Σωματείο στα χέρια των εργαζομένων και όχι εργαλείο της εργοδοσίας», καταλήγει.

Τα δύο πρόσφατα «ατυχήματα» δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά

Στο μεταξύ, η ΔΑΣ καταγγέλλει τα δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» (σε φρεάτιο ασανσέρ στη Φωκίδα και σε υποχώρηση παλέτας από ανυψωτικό στην Αχαΐα) που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων. «Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι σακατεύονται, τραυματίζονται, λιποθυμούν. Είναι συνειδητή επιλογή της εργοδοσίας να θεωρεί τα μέτρα για την προστασία της ζωής μας περιττό κόστος. Τα παραπάνω περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί σε οποιονδήποτε χώρο της επιχείρησης. Τα ασανσέρ που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας είναι σε πολλές περιπτώσεις προβληματικά. Οι παραλαβές πολλές φορές γίνονται σε χώρους ακατάλληλους, με μη λειτουργικά μέσα, υπό πίεση. Από τύχη έχουν γλιτώσει τα χειρότερα συνάδελφοί μας», σημειώνει.

«Τώρα είναι ώρα αγώνα, έχουμε δικαίωμα να γυρνάμε υγιείς στα σπίτια μας. Οργανώνουμε συλλογικά τη διεκδίκηση για μέτρα για την προστασία της υγείας μας και για την ασφάλειά μας σε κάθε χώρο που δουλεύουμε. Δεν δεχόμαστε να λογαριάζουν ως κόστος την ασφάλειά μας. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε χώρους δουλειάς - παγίδες ατυχημάτων και θανάτων», τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στήριξης για «να αλλάξουμε τη ρότα του Σωματείου» (2024-10-08 00:00:00.0)
Τραυματισμός εργαζόμενου σε αποθήκες σούπερ μάρκετ (2023-08-15 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες μπροστά στη σημερινή συνέλευση (2018-11-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της (2017-09-02 00:00:00.0)
Τραυματίστηκε εργαζόμενος στη Λάρισα (2013-05-03 00:00:00.0)
Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στους ανελκυστήρες (1996-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ