Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Ακρωτηριάστηκε εργάτης σε μεγάλο εργοστάσιο κονσερβοποιίας

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας ντομάτας «ΚΥΚΝΟΣ» στα Σαβάλια Ηλείας, που έρχεται να προστεθεί στον καθημερινό «φόρο αίματος» των εργαζομένων, προκειμένου να αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, 60χρονος εργαζόμενος συντηρητής, από τον Αμπελόκαμπο Ηλείας, στην προσπάθειά του να καθαρίσει ταινία πλυντηρίου όπου γίνεται η διαλογή ντομάτας, «τραβήχτηκε» απ' αυτή και στη συνέχεια ακρωτηριάστηκε το ένα του πόδι, με αποτέλεσμα να το χάσει από το γόνατο και κάτω.

Πρόκειται ένα ακόμα θύμα της πολιτικής κυβερνήσεων - επιχειρηματικών ομίλων που έχει οδηγήσει στη διάλυση κάθε προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στο όνομα της θωράκισης της κερδοφορίας.

Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, που σταμάτησαν την εργασία τους. Στον χώρο βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας με επικεφαλής την πρόεδρό του Νατάσα Παναγιωτάρα, απαιτώντας άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια του «ατυχήματος», να υπάρξει κάθε μέριμνα με ευθύνη της εργοδοσίας για την υγεία του εργαζόμενου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝ του Πύργου και από εκεί αναμενόταν να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών», τονίζει το Εργατικό Κέντρο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια να ριχθεί το φταίξιμο από την πλευρά της εργοδοσίας για το συγκεκριμένο συμβάν στον εργαζόμενο.

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να πιάνει δουλειά τα χαράματα, να είναι για οχτώ - δέκα ώρες σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε ηλικία 60 ετών, που θα έπρεπε να έχει πάρει τη σύνταξή του, και να είναι με τεντωμένες κεραίες για να βγάλει το μεροκάματο του τρόμου», σημειώνει, καλώντας κανένας εργατοϋπάλληλος να μην δεχθεί όσα συμβαίνουν ως «κανονικότητα».

Σήμερα Πέμπτη, στο εργοστάσιο θα βρεθεί και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ποτών - Τροφίμων, που απαιτεί με τη σειρά της να διερευνηθούν όλα τα αίτια του «ατυχήματος», να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον χώρο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ