Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αξίωση των εργατοπατέρων

Την Κυριακή το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο της Πάτρας το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν οι εργοδοτικές ομάδες των Δ. Καραγεωργόπουλου και Στ. Νικολάου, ζητώντας επί της ουσίας την αναστολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή 6 Οκτώβρη συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, όπως και των αρχαιρεσιών του που έχει ορίσει η σημερινή του διοίκηση, απαιτούν δε οι ίδιοι να ορίσουν νέο προσωρινό ΔΣ.

Πρόκειται για τους γνωστούς σε όλη την εργατική τάξη και στον λαό εργατοπατέρες. Ο πρώτος είναι και εκπρόσωπος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που ενώ ήταν άφαντη από κάθε πρόβλημα των εργαζομένων όλα τα προηγούμενα χρόνια, περίμενε τις αρχαιρεσίες, για να προσφύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά την προσφιλή τους τακτική, προκειμένου να στραφούν απέναντι στις ταξικές δυνάμεις και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Ενώ είναι απόντες από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, όπως την ακρίβεια, την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης των εργατοϋπαλλήλων, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα ξανακαθίσουν στον σβέρκο των εργαζομένων.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚ Πάτρας απευθύνει κάλεσμα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει τα συμπεράσματά του, όπως και στους αντιπροσώπους των συνδικάτων να συμμετάσχουν κανονικά στο συνέδριό του την Κυριακή 6 Οκτώβρη με ώρα έναρξης στις 9 π.μ., με βάση το καταστατικό και όσα προβλέπονται σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ