Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν στελέχωση των υπηρεσιών, κόντρα στον «ψηφιακό εφιάλτη»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο ΚΕΦΟΔΕ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ., έξω από το κτίριο του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ, Σμύρνης 23 και Κυδωνιών, Ταύρος), απαντά η Ενωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) στον ψηφιακό κυκεώνα στον οποίο κυβέρνηση, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ εγκλωβίζουν λογιστές και επαγγελματίες.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, το υπουργείο έχει κλείσει όλες τις εφορίες της Αττικής, δημιουργώντας ένα κέντρο φορολογίας, το λεγόμενο ΚΕΦΟΔΕ, με σκοπό όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν φορολογουμένους και επιχειρήσεις να υποβάλλονται και να «επιλύονται» ηλεκτρονικά. «Η όλη κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει», καταγγέλλει η ΕΦΕΕΑ, καθώς έχουν συσσωρευτεί «πάνω από 150.000 αιτήματα», τα οποία αντί να μειώνονται αυξάνονται κάθε μέρα,«διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή των φορολογούμενων».

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής (ΚΕΒΕΙΣ), αλλά και στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ). Κάθε αίτημα υποβάλλεται ψηφιακά και είναι άγνωστο αν και πότε θα διεκπεραιωθεί, ενώ η επικοινωνία με τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεση είναι αδύνατη, αφού «δεν προβλέπεται η είσοδος των συναλλασσόμενων στον χώρο, ούτε μπορεί κανείς να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του».

«Η κατάσταση έχει μετατραπεί σε ψηφιακό εφιάλτη», τονίζει η ΕΦΕΕΑ. «Η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας και το ψωμί μας. Κάθε νέα ψηφιακή μεταρρύθμιση που θα εμπνευστούν γίνεται για μας ένας νέος Γολγοθάς», προσθέτει. Διεκδικεί τη στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, και την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ