Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Εταιρεία απέλυσε αντιπρόεδρο κλαδικού συνδικάτου με αστήρικτα προσχήματα

Ως «άρνηση παροχής υπηρεσίας» παρουσιάζεται το δικαίωμα μη αποδοχής της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου

Για κλιμάκωση των συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον μελών του Συνδικάτου, με απόλυση του αντιπροέδρου, Θωμά Καρατζά, καταγγέλλει την εταιρεία «Παυλίδης ΑΒΕΕ» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας. Και απαιτεί να ανακληθεί η απόλυση.

Η εργοδοσία απέλυσε τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου με το πρόσχημα της «άρνησης παροχής υπηρεσίας» και των «υβριστικών και συκοφαντικών συμπεριφορών προς συναδέλφους».

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, «πρόκειται για συκοφαντίες που σκοπό έχουν να αποδομήσουν τη συνδικαλιστική ιδιότητα (του Θ. Καρατζά) ως αντιπροέδρου και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας αφού:

Η εταιρεία προχώρησε σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, ενώ ο συνάδελφος έχει το δικαίωμα άρνησης τήρησης της διευθέτησης ως προς τις επιπλέον μέρες και ώρες που απορρέουν από την αρχική του σύμβαση.

Ο συνάδελφος εργάζεται στον όμιλο από το 2007, ξεκινώντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή σχεδόν 17 χρόνια, έχοντας τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους του, πράγμα που φάνηκε και από την επανεκλογή του ως αντιπροέδρου στο Συνδικάτο και τις ψήφους που έλαβε στη διαδικασία των αρχαιρεσιών».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον απολυμένο συνάδελφο με αγωνιστική μορφή.

«Χρειάζεται να μπούμε μπροστά, διότι αυτές οι συνδικαλιστικές διώξεις συμβαίνουν τη στιγμή που η εργοδοσία εφαρμόζει εξοντωτικούς όρους εργασίας, τα εργατικά "ατυχήματα" συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο. Γι' αυτό τώρα χρειάζεται να δοθεί αποφασιστική απάντηση απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, γιατί αγγίζει όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Θέλουν σιγή νεκροταφείου. Μόνο η αποφασιστική, οργανωμένη απάντησή μας μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά τις αποφασιστικές παρεμβάσεις ανακλήθηκε η εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή (2023-07-08 00:00:00.0)
«Πογκρόμ» διώξεων και απολύσεων σε χώρους δουλειάς μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις (2023-04-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη στοχοποίηση συνδικαλιστή στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» (2022-04-28 00:00:00.0)
Δεκάδες διώξεις για συμμετοχή σε απεργία πριν από τρία χρόνια! (2022-03-29 00:00:00.0)
Απάντηση δίνει ο μαζικός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων (2020-10-10 00:00:00.0)
«Μπλόκαραν» την εργοδοτική τρομοκρατία (2012-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ