Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υψώνει τείχος στην 6ήμερη εργασία και απαιτεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ξεχωρίζοντας την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην εδραίωση της 6ήμερης εργασίας.

Το συνδικάτο υπενθυμίζει ότι αυτή την επιδίωξη των εργοδοτών υπηρετεί η εφαρμογή του σχετικού νόμου που ξεκίνησε από το καλοκαίρι η κυβέρνηση, και έρχεται παράλληλα με το αίσχος των 13 ωρών δουλειάς τη μέρα σε πολλαπλούς εργοδότες, 78 ώρες τη βδομάδα με τη διευθέτηση, χωρίς πληρωμή υπερωριών.

«Ο συγκεκριμένος νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της εργοδοσίας, αφού δίνει το δικαίωμα σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας (όπως οι χώροι της ιδιωτικής Υγείας) να εφαρμόζουν 6ήμερη εργασία όποτε κρίνουν αυτοί», σημειώνει το Συνδικάτο.

Και ενημερώνει ότι ήδη έχει γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί η 6ήμερη εργασία στο «Metropolitan General». «Οι εργοδότες, αφού ξεμπέρδεψαν με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έχουν πλέον λυμένα τα χέρια τους σε όλα τα πεδία: Μισθούς, εργάσιμο χρόνο, εργασιακά δικαιώματα, να τα τροποποιούν και να τα συρρικνώνουν όσο και όπως θέλουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους», υπογραμμίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους του κλάδου για να «διεκδικήσουμε, συλλογικά και οργανωμένα»:

  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ρυθμίζει συγκεκριμένα το ωράριο εργασίας, μην αφήνοντας περιθώρια «διευθέτησής» του όπως βολεύει κάθε φορά τους εργοδότες.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας με όλα τα θεσμικά δικαιώματα που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να μην διανοηθούν να προχωρήσουν στην εφαρμογή του εκτρωματικού μέτρου της 6ήμερης εργασίας, γιατί είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ