Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ο φαντάρος και για τι θα δώσει ακόμα και τη ζωή του

Κουρνιαχτός πολύς σηκώθηκε, γιατί ένας φαντάρος μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια το προηγούμενο Σάββατο.

Πρώτη τον «λίθον» έριξε ιστοσελίδα στρατιωτικού περιεχομένου, που, με αισχρό τρόπο, σε ανυπόγραφο άρθρο της, ανακάτεψε τον θαρραλέο φιλειρηνιστή φαντάρο μαζί με καταγγελίες για κλέφτες και παράνομους που φιλοξενούνται στο υπουργικό επιτελείο. Τη σκυτάλη της υποταγής στα πολεμοχαρή ευρωΝΑΤΟικά κελεύσματα πήραν γνωστός σατιρικός δημοσιογραφίζων της τηλεόρασης και του έντυπου Τύπου, καθώς και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίοι αυτοί θεωρούν απαραίτητο οι Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) να πειθαρχούν «άνευ αντιλογίας» στις διαταγές, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι «υποχρεώσεων» την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας και την εξασφάλιση ξένων συμφερόντων οπουδήποτε στη Γη.

Ενοχλήθηκαν όλοι τους γιατί ο φαντάρος με στολή μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος ξένων λαών! Ομως, δεν ενοχλούνται, φαίνεται, όταν με την ίδια στολή άλλοι στρατιωτικοί οδηγούνται στους πολέμους κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, ή της ΕΕ. Δεν ενοχλούνται ακόμα και όταν στρατιωτικοί μετατίθενται και εντάσσονται στον ίδιο τον στρατό των ΗΠΑ! Ντροπή και αίσχος!

Το «άδειασμα» πάλι του βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτικό! Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε του «διαβολικά καλού Τραμπ» είτε του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ είτε του ΝΑΤΟ ως «ιεράς συμμαχίας», όσο ήταν κυβέρνηση, παρέλειψε (;) να διασφαλίσει τα δικαιώματα του φαντάρου στην έκφραση, όπως και τα ευρύτερα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Ε λοιπόν, δεν είναι έτσι κύριοι! Ούτε όταν θα πάει η αφεντιά σας, ή τα δικά σας παιδιά στις Ενοπλες Δυνάμεις, έχει το ελεύθερο η όποια κυβέρνηση να τα στείλει στη Σαουδική Αραβία με τα «Patriot», ή στην Ερυθρά θάλασσα, ή στα ανοιχτά της Λιβύης, ή του Λιβάνου με φρεγάτα, ούτε και στο Κόσοβο, στη Βοσνία, ή στην Ουκρανία!

Οχι κύριοι! Τα Ελληνόπουλα δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουν να χύσουν το αίμα τους στο «πλευρό των Αμερικανών συμμάχων», όπως δήλωσε πρώην ΥΕΘΑ της ΝΔ, ούτε αν διαταχθούν να πολεμήσουν στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, όπως δήλωσε προ έτους ο πρωθυπουργός!

Στρατευμένοι και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας και όχι για να βάψουν τα χέρια τους με αίμα ξένων λαών!

Στις μέρες μας, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου ολοένα να πλησιάζει, πρέπει ακόμα περισσότεροι, εντός και εκτός στρατεύματος, μαζί με τις οικογένειές τους, να ευαισθητοποιηθούν και να απαιτήσουν, στο πλευρό του ΚΚΕ, να επιστρέψει κάθε στρατιωτικός από αποστολές εκτός συνόρων, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη χώρα και να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ