Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ
Απαράδεκτες ενέργειες η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός σε στρατευμένους

Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός που επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες, σε στρατευμένους που εξέφρασαν δημόσια σε φιλειρηνικές - αντιπολεμικές εκδηλώσεις την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους που διεξάγονται στη «γειτονιά» μας, είναι απαράδεκτες ενέργειες. Η κυβέρνηση, με τις αποφάσεις της για συμμετοχή της χώρας χωρίς την εξουσιοδότησή μας, καθιστά τη χώρα και τον λαό μας στόχο αντιποίνων. Αυτό βροντοφώναξαν οι στρατευμένοι νέοι μας και μπράβο τους. Είμαι στο πλευρό τους.

Νίκος Ντίγκος, πλοίαρχος ΠΝ ε.α., πρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΝΑΣΠΑ)

***

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, να υπενθυμίσουμε ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και ιδεών.

Μεγάλο θόρυβο σήκωσαν οι δηλώσεις ενός στρατευμένου νέου σε εκδήλωση του ΚΚΕ. Αυτός ο στρατευμένος είναι η φωνή αγωνίας όλων των νέων ανθρώπων που επέλεξαν να ζήσουν σε αυτήν τη χώρα. Πώς μπορεί να σιωπήσει όταν βλέπει να ισοπεδώνονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται γυναίκες και παιδιά, προκειμένου να σκοτωθεί ο ένας (υποτίθεται) «τρομοκράτης»; Πώς να μείνει σιωπηλός όταν η χώρα συμμετέχει έμμεσα στις επιχειρήσεις αυτές μέσα από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ; Οχι, αυτός ο νέος δεν εκφράζει την άποψη του συνόλου των στρατεύσιμων, όπως τεχνηέντως προσπαθούν να τον κατηγορήσουν ώστε να δικαιολογήσουν την ποινή που του επιβλήθηκε. Εκφράζει όλους όσοι πιστεύουν στην ειρήνη των λαών.

Νίκος Μανδαράκας, ανθυποσμηναγός εν αποστρατεία, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ)

***

Σε μια χρονική περίοδο που κυβερνώντες και συστημικοί αντιπολιτευόμενοι θεωρούν μονόδρομο την απόλυτη σύμπλευση με την αιμοσταγή «τριπλέτα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αφού συμμετέχουμε ως χώρα με προσωπικό και μέσα, σε δύο ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή (όπου συνεχίζεται το έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού)... Την ώρα, επίσης, όπου ξένες βάσεις στη χώρα λειτουργούν σαν βατήρας επιδρομών και στόχοι αντιποίνων, ενώ αυτές τις μέρες η Δυτική Ελλάδα είναι ένα τεράστιο θέατρο αεροπορικών ασκήσεων για σκοπούς του ΝΑΤΟ, την ίδια περίοδο κυβερνώντες και λοιποί θιασώτες τους θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους νέους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτική! Το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και της συμμετοχής σε φιλειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε πολέμους εκτός συνόρων σε βάρος άλλων λαών και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων! Δεν παζαρεύεται, δεν τιμωρείται! Και ως απόστρατοι, δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας να πολεμούν κάτω από ξένες σημαίες, για ξένα συμφέροντα!

Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος - ιπτάμενος ε.α., πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

***

Το 1974, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η αστική τάξη της Τουρκίας επιτέθηκε στην Κύπρο, κατέλαβε το 37% των εδαφών της, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, οι ίδιοι φονιάδες των λαών εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία, με τους λαούς να πληρώνουν ατελείωτους φόρους αίματος. Την ίδια ώρα, στέλνουν τους φαντάρους μας αλλά και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο στόμα του λύκου και τους καταδικάζουν κιόλας, επειδή καταγγέλλουν αυτήν την κατάσταση. Τώρα κάτω τα χέρια απ' τους φαντάρους μας! Ιδιαίτερα όλοι όσοι το 1974 ζήσαμε από πρώτο χέρι και μέσα από τη θητεία μας στον στρατό τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, βλέποντας ποιος έκανε πλάτες να διχοτομηθεί η Κύπρος, έχουμε χρέος να βροντοφωνάξουμε: Καμιά ποινή σε Ελληνα φαντάρο που εκφράζεται ελεύθερα απέναντι στους βρώμικους πολέμους και σχεδιασμούς!

Κώστας Δρόσος, πολεμιστής στην Κύπρο, τιμημένος με Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων για την αρματομαχία στην Σκυλλούντα

***

Σήμερα, που ο λαός μας βάλλεται από την ακρίβεια, τα καθημερινά προβλήματα και την ανασφάλεια που προκαλούν οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η Ελλάδα είναι μπλεγμένη μέχρι τα μπούνια στο πλευρό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έχουμε χρέος να αναδείξουμε ακόμη πιο συνολικά τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματά μας. Οι φαντάροι - του λαού παιδιά - που το πράττουν αυτό, έχουν κάθε δικαίωμα και πρέπει να «κοπεί» το χέρι σε όποιον τους τιμωρεί! Αυτό αφορά και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται και αυτό στην πρώτη γραμμή των βρώμικων σχεδιασμών, αποτελώντας και στόχο αντιποίνων των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών με την Ελλάδα στρατοπέδων. Καμιά ποινή λοιπόν σε φαντάρο, να παρθούν πίσω τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε όποιον εξέφρασε τη γνώμη του! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουμε χρέος να τους υπερασπίσουμε!

Διονύσης Πλέσσας, αντιδήμαρχος Πάτρας, πρ. εργαζόμενος στο ΚΕΑ Αράξου, πρ. μέλος της ΕΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠ.ΕΘ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ