Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εξω οι ΝΑΤΟικοί από τα Χανιά

Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς ενάντια και στη συνεδρίαση επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην πόλη

«Δεν θέλουμε να γίνεται ο τόπος μας ούτε ορμητήριο πολέμου ούτε και στόχος αντιποίνων». Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική συμμετοχή φορέων των Χανίων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση στη συνεδρίαση επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην πόλη των Χανίων.

Η χτεσινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και κάλεσμα προς τον χανιώτικο λαό και τους φορείς της πόλης, το οποίο ανέφερε: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την εντεινόμενη πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή με ευθύνη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και των συμμάχων του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να δολοφονείται για περισσότερο από έναν χρόνο καθώς και στους λαούς της Μέσης Ανατολής που δοκιμάζονται από την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Κάνουμε καθαρό ότι δεν θέλουμε να γίνεται ο τόπος μας ούτε ορμητήριο πολέμου ούτε και στόχος αντιποίνων. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς! Να επιστρέψουν όλα τα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων! Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη βάση στη χώρα μας! Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!». Το κάλεσμα συνυπέγραψαν πάνω από 20 φορείς και σωματεία.

Η κεντρική εισήγηση στη χτεσινή σύσκεψη έγινε από τον Μανώλη Παπαδομανωλάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι φορείς συνυπέγραψαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στήριξης του φαντάρου που τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε δημόσια την εναντίωση της στρατευμένης νεολαίας στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενώ παράλληλα αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ