Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανησυχία μετά από δύο νέους σεισμούς

Νέες σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν χτες ανησυχία στην κεντροανατολική Τουρκία, μία μέρα μετά την προχτεσινή δόνηση στην επαρχία Μαλάτια - που είχε βρεθεί στο επίκεντρο και των καταστροφικών σεισμών του Φλεβάρη του 2023.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας, οι χτεσινές δονήσεις έγιναν με επίκεντρο την πόλη Σεβάστεια (που γειτνιάζει με την επαρχία της Μαλάτια), με διαφορά μόλις δέκα λεπτών μεταξύ τους. Η πρώτη - ισχύος 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ - έγινε στις 11.29 π.μ. με εστιακό βάθος μόλις 10,57 χλμ., ενώ η δεύτερη - 4,1 Ρίχτερ - είχε εστιακό βάθος 22,98 χλμ.

Πολλοί εργαζόμενοι, μαθητές κ.τ.λ. βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες δεν έκαναν λόγο για σοβαρές ζημιές ή θύματα.

Ολα αυτά ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες σεισμοπλήκτων από τον Φλεβάρη του 2023 για τις πολύ άσχημες συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς όπου παραμένουν ακόμα. Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν τεράστιους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν, ενώ η πλειοψηφία τους έχασαν στους σεισμούς όλα τους τα υπάρχοντα και πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα με μεγάλες δυσκολίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ