Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Σημαντικές κατακτήσεις για τους εργάτες της «SAMSUNG»

Αποδείχτηκε η αξία του οργανωμένου αγώνα με απεργιακή μάχη 37 ημερών

Από τη μαζική συνέλευση των απεργών
Από τη μαζική συνέλευση των απεργών
Εχοντας αποσπάσει σημαντικές κατακτήσεις σε μισθολογικές και ασφαλιστικές τους διεκδικήσεις, αλλά και δεσμεύσεις για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, οι εργαζόμενοι στη μονάδα της «Samsung» στην περιοχή Kanchipuram (νότια Ινδία) γύρισαν χτες στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι, ύστερα από παλικαρίσια απεργιακή μάχη συνολικά 37 ημερών(!) και κατοχύρωση στην πράξη του νεοσύστατου συνδικάτου τους.

Σε ανακοίνωση που έβγαλε το συνδικάτο τους, Samsung India Workers Struggle, μετά από προχτεσινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η αναστολή (προς το παρόν) της απεργίας, «καθώς η διοίκηση της "Samsung" αποφάσισε να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για όλα τα βασικά αιτήματα, όπως υψηλότεροι μισθοί, ιατρική ασφάλιση και καλύτερες εγκαταστάσεις. Ετσι, αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν».

Η απεργιακή μάχη δόθηκε συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Sriperumbudur, στην περιοχή Kanchipuram της ινδικής πολιτείας Ταμιλναντού.

Τους εργάτες συγχαίρει για τον αγώνα τους η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση CITU (Centre of Indian Trade Unions- μέλος της ΠΣΟ) που τονίζει ότι πρόκειται για μια «ιστορική νίκη»! Σημειώνει δε ότι «με δεδομένη τη βάρβαρη κατάσταση με την ηγεμονία του μονοπωλιακού καπιταλισμού, κατά την οποία όλοι, από κάθε όργανο κυρίαρχου κράτους, μέχρι κάθε άλλον κάτω από τον ήλιο, γονατίζουν πειθήνια μπροστά στη δύναμη του κεφαλαίου, οι 1.500 εργάτες της "Samsung India" στο εργοστάσιο Sriperumbudur, κοντά στο Chennai αμφισβήτησαν τους απάνθρωπους εκμεταλλευτικούς κανόνες του κεφαλαίου ηρωικά - αυτή είναι η νίκη!» Απευθύνει δε «τους επαναστατικούς χαιρετισμούς της σε όλους τους υπαλλήλους που αντιστάθηκαν σθεναρά, πολύ γενναία ενάντια σε όλους τους εκφοβισμούς, τις αστυνομικές συλλήψεις και τα βασανιστήρια, εκτός από την απώλεια του μισθού τους, κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου πέντε μηνών από τότε που ίδρυσαν το Συνδικάτο - το Samsung India Workers Union!».

Από τη μεριά τους, βέβαια, εργοδοσία και κυβέρνηση δεν έκρυψαν την αποστροφή και την ανησυχία που τους προκαλεί ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων. Η εταιρεία δήλωσε ότι ...«δεν θα λάβουμε μέτρα κατά των εργαζομένων που απλώς συμμετείχαν στην παράνομη απεργία. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τους εργαζομένούς μας για να κάνουμε το εργοστάσιο στο Τσενάι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζεσαι», ανακοίνωση που έσπευσε να χαιρετίσει ο υπουργός Βιομηχανίας της πολιτείας TRB Rajaa.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ