Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πάρτε πίσω τις ποινές!

Παρέμβαση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το στρατόπεδο του ΚΕΤΧ

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι, που μαζί με τον λαό και τη νεολαία της χώρας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεών της στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, καθώς και στη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, απαίτησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα.

Με παρέμβαση έξω από το στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, χτες το απόγευμα, επισήμαναν ότι είναι στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών η πολιτική τους έκφραση και συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις, ενάντια στους πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας σ' αυτούς.

Με συνθήματα, όπως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» κ.ά., ανακοινώσεις να μοιράζονται στη γειτονιά και στους διερχόμενους, κατήγγειλαν την άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων από διάφορους κύκλους, την κυβέρνηση της ΝΔ με βουλευτές της, γνωστό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορους ακροδεξιούς.

Τόνισαν ότι οι νέοι στρατευμένοι υπηρετούν τη θητεία τους για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, όχι για να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που όλα τα αστικά κόμματα στηρίζουν.

«Το δικαίωμα της συμμετοχής των φαντάρων, μαζί με τον λαό, στις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο ούτε καταργείται ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούν τη θητεία τους», επισημάνθηκε, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να τιμωρηθούν είτε φορούν τη στολή τους είτε πολιτικά ρούχα». Σημειώθηκε, τέλος, ότι είναι αβάσιμες, ανυπόστατες οι ποινές κατά φαντάρων, έχοντας χαρακτήρα εκφοβισμού, για να τους φιμώσουν, απαιτώντας αυτές να παρθούν πίσω.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της περιοχής, με συνθήματα και παλμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ