Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στηρίζουν τους φαντάρους που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο

Μεγαλώνει το ποτάμι αλληλεγγύης και στήριξης των νέων στρατευμένων που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους.

Με κοινό ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Αρχιτεκτονικής, Χημικών Μηχανικών, ΠΤΔΕ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικού, Φιλολογικού, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΕΥ, ΣΔΟ και Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών στη Θεσσαλονίκη τονίζουν ότι «οι φαντάροι δίνουν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού (...) Κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει τα δικαιώματά τους, να τους φιμώσει, να τους απαγορεύσει να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις», ενώ πραγματοποίησαν και αντίστοιχη παρέμβαση στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ τη Δευτέρα 14/10, με ανάρτηση γιγαντοπανό.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον στρατιώτη εδώ στην Ξάνθη που διατράνωσε την αντίθεσή του στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και ο οποίος τιμωρήθηκε με 8 μέρες φυλακή (..) Είναι τιμή για εμάς ένας νέος που μοιραζόμαστε τα ίδια έδρανα μαζί του να υπερασπίζεται το δίκιο, τους λαούς που παλεύουν για να έχουν τη δική τους πατρίδα ενάντια στην κατοχή, να μη σωπαίνει μπροστά στα εγκλήματα και να μη δέχεται ο λαός μας να γίνεται στόχος αντιποίνων λόγω της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στο μακελειό», σημειώνει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης εξέδωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στα Τμήματα: Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Φυσικού, Χημικού και Πληροφορικής στην Καβάλα, Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή, ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης.

«Είμαστε δίπλα στον συμφοιτητή μας που τιμωρήθηκε με φυλάκιση 8 ημερών γιατί δήλωσε την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, συνολικά της περιοχής από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ (...) Απαιτούμε να παρθεί πίσω η τιμωρία! Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των στρατευμένων συμφοιτητών μας!», τονίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Κοζάνης, σε ψήφισμα που στηρίζουν επίσης ο Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Κοζάνης και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΠΤΔΕ, ΠΤΝ και Ψυχολογίας Φλώρινας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Απειλές σε συνδικαλιστές φοιτητές για πειθαρχικές διώξεις από «ΝΑΤΟικούς» καθηγητές!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΗΜΜΥ, ΑΡΜΗΧ, ΜΗΧΟΠ, ΧΗΜΗΠΕΡ, Εστίας, Ενιαίου), με πανό που ανάρτησαν στο Πολυτεχνείο και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στα Χανιά, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους φαντάρους - φοιτητές που διώκονται για την πολιτική τους τοποθέτηση απέναντι στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής» στο Πολυτεχνείο καταγγέλλουν τη στάση του καθηγητή Ιωαννίδη, ο οποίος, απέναντι σε ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική» με θέμα την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και κάλεσμα συμμετοχής των φοιτητών σε αντιπολεμικές δράσεις, απειλούσε εκλεγμένους - συνδικαλιστές φοιτητές με πειθαρχικές διώξεις, κρατώντας τα ονοματεπώνυμά τους!

Στην ανακοίνωση - καταγγελία σημειώνουν ότι μετά τις διώξεις φαντάρων - φοιτητών που εναντιώθηκαν στον πόλεμο και τη στοχοποίησή τους, «σειρά παίρνει μερίδα καθηγητών που επαληθεύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει κάθε φωνή εναντίωσης στον πόλεμο να σωπάσει στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία.

Είναι γνωστές εξάλλου οι συνεργασίες του συγκεκριμένου καθηγητή και του Πολυτεχνείου Κρήτης με την "ιερή συμμαχία" του ΝΑΤΟ, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το "Cyber Hot", με στόχο την εκπαίδευση εργατικού δυναμικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, παρακολούθησης δικτύων και αντιμετώπισης επιθέσεων. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα το ακαδημαϊκό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης να είναι αυτό που θα συνδιαμορφώσει τη νέα τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί για το μακελειό ολόκληρων λαών.

Αυτό είναι το όραμά τους για το πανεπιστήμιο της αγοράς, που θα είναι ανοιχτό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στα πολεμικά "πρότζεκτ". Ως φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενός ιδρύματος που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενός ιδρύματος που βρίσκεται 10 χλμ. από τη μεγαλύτερή του βάση στη Μεσόγειο, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!».

Παράλληλα οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» καλούν «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, μπροστά στη σφαγή, να βγάλει συμπεράσματα και να μη σωπάσει! Να μην είναι η χώρα μας θύτης άλλων λαών και θύμα αντιποίνων!». Και απαιτούν: «Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των στρατευμένων συμφοιτητών μας! Να σταματήσει κάθε σκέψη για πειθαρχική δίωξη φοιτητών που εναντιώνονται στον πόλεμο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ