Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Δεν θα κάνει κουμάντο η διοίκηση του Νοσοκομείου στο Σωματείο

«Ούτε τους πέφτει λόγος, ούτε θα πάρουμε την άδεια της εργοδοσίας για το ποιοι είναι μέλη του σωματείου μας», είναι η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία επιχειρεί να κάνει κουμάντο στο Σωματείο για το ποιους θα έχει μέλη του. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση αξιώνει να είναι μέλη του Σωματείου αποκλειστικά και μόνο όσοι εργαζόμενοι φέρουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή κατέχουν προσωποπαγή θέση ή οργανική θέση και όχι οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα με ατομικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Βέβαια, εδώ και χρόνια το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» έχει ξεκαθαρίσει ότι αντιπροσωπεύει όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεξάρτητα από το αν είναι μόνιμοι ή συμβασιούχοι, από το αν πληρώνονται από το νοσοκομείο ή από εργολάβο. «Και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αφού πλέον η σύνθεση των νοσοκομείων έχει προ πολλού αλλάξει, με τους συμβασιούχους να αποτελούν πλέον την πλειοψηφία».

«Οι συνάδελφοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, αυτοί δηλαδή οι συνάδελφοι που βρίσκονται δεκαετίες σε συνθήκες ομηρίας και κοροϊδίας», επισημαίνει το ΣΕΝΕ, «είναι εδώ και χρόνια μέλη στο σωματείο, έχουν συμμετάσχει κι ως υποψήφιοι ακόμη σε πολλές εκλογές, αλλά και ενεργά σε κάθε δραστηριότητα του σωματείου. Εχουν πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες, για τις οποίες δεν έχει τεθεί ποτέ αμφισβήτηση από τη διοίκηση όταν αυτές προκηρύσσονται (και δεν θα μπορούσε άλλωστε να τεθεί). Εξάλλου, μάλλον καλύπτουν όπως όλοι μας μόνιμοι - επικουρικοί - εργολαβικοί - ΣΟΧ μέρος των οργανικών θέσεων που κυβερνήσεις - διοικήσεις άφησαν ακάλυπτες. Εκτός αν μας πουν ότι ο τομέας καθαριότητας π.χ. δεν είναι οργανική και κρίσιμη λειτουργία του νοσοκομείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ