Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα!

Κατέληξε μετά από τέσσερις ώρες το θύμα τροχαίου στο Αγρίνιο

28χρονος πολυτραυματίας στο Αγρίνιο μετά από τροχαίο έπρεπε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Αγρίνιο, Αρτα, Γιάννενα, Πάτρα, Ρίο, ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ», καταγγέλλει σε τηλεοπτικό σταθμό συγγενής του 28χρονου.

Ο πολυτραυματίας λόγω της κατάστασής του έπρεπε να διακομισθεί άμεσα και σε κοντινή απόσταση. Τελικά διακομίσθηκε και μετά από 4 ώρες έφτασε στο νοσοκομείο ...Καλαμάτας, όπου και κατέληξε. «Μπορεί να μη γλίτωνε, αλλά και μία στο εκατομμύριο να είχε πιθανότητες να γλιτώσει, με αυτό ήταν τελειωμένος. Ποια είναι η "αναβάθμιση" που λέει ο υπουργός Υγείας;», είναι η οργισμένη κραυγή των συγγενών.

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ», η πολιτική του «κόστους - οφέλους», που θεωρεί τη δημιουργία κλινών εντατικής «πολυτέλεια», το διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού. Κι αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καυχιέται ότι «το ΕΣΥ λειτουργεί καλύτερα από ποτέ» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ. Σήμερα ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 1.000!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ