Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής των BRICS

Διεθνή θέματα, όπως η κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS που θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη Καζάν από σήμερα έως την Πέμπτη, ανακοίνωσε χτες το Κρεμλίνο.

«Η ατζέντα θα περιλαμβάνει επείγοντα διεθνή ζητήματα, ιδιαίτερα την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, καθώς και την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών BRICS και του Παγκόσμιου Νότου για βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, «θα έχει διμερείς συναντήσεις με όλους σχεδόν τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής».

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν δεκάδες ηγέτες, όπως της Κίνας, της Ινδίας, του Ιράν, της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων, γεγονός που σηματοδοτεί μια ισχυρή διπλωματική στήριξη στη ρωσική ηγεσία και στέλνει μηνύματα προς ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στις εργασίες της συνόδου στο Καζάν αναμένεται επίσης να παραβρεθούν ο γγ του ΟΗΕ, Αντ. Γκουτέρες, και η Βραζιλιάνα πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Η Σύνοδος Κορυφής των BRICS «μπορεί να γίνει το σημαντικότερο διπλωματικό γεγονός που διοργανώθηκε ποτέ στη Ρωσία», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ