Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θερμή υποδοχή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πρωτόπαππα Ζίτσας

Στο ιστορικό χωριό Πρωτόπαππας Ζίτσας βρέθηκε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μετά τη μεγάλη πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων και φορέων, συνοδευόμενος από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα της ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και μέλος της ΚΕ, και τον Νίκο Εξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ.

Πρόκειται για ένα χωριό με Ιστορία αγώνων για τα δίκια του λαού, όπου το ΚΚΕ έρχεται πάντα πρώτο και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με θέρμη στην κεντρική πλατεία, όπου ο ΓΓ της ΚΕ τούς απηύθυνε δυο λόγια και αμέσως μετά συμμετείχε σε λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Τον καλωσόρισε ο Τάκης Τζίμας, Γραμματέας της ΚΟΒ Ζίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πλούσια αγωνιστική παράδοση του Πρωτόππα και των γύρω χωριών, που «έδωσαν σπουδαίους μαχητές, αγωνιστές για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα, ανεργία, για έναν κόσμο της συλλογικής ευημερίας, με πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», με αποκορύφωμα τους αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μετέπειτα με τον ΔΣΕ. Αλλά και σήμερα με την αγωνιστική παράδοση να συνεχίζεται από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της περιοχής, που συμπορεύονται με το ΚΚΕ στους αγώνες, ενώ το αναδεικνύουν και σταθερά πρώτη δύναμη στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συντρόφους που βοήθησαν καθοριστικά στην οικοδόμηση της Κομματικής Οργάνωσης στην περιοχή, στον μπαρμπα-Γιάννη Μαλισιόβα, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ηρωικού ΔΣΕ, στον Γιάννη Σιάννη, που διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ και αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον θάνατό του, στα αδέρφια Πάνο και Θανάση Τσατσάνη και στον Ανδρέα Σιώπη, στον Ηλία Σιώπη, για χρόνια πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος παραχώρησε τα ιδιόκτητα γραφεία του Κόμματος, που «μπαίνουν στο μάτι» ορισμένων ελάχιστων.

Παίρνοντας τον λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στην ηρωική Ιστορία του χωριού στάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και εμπλέκει τη χώρα μας σε πολέμους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με τη στήριξη και των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε εδώ ακριβώς για να πούμε ότι το ΚΚΕ, όπως πάντα στην Ιστορία του, έτσι και σήμερα, έτσι και αύριο θα μπει μπροστά, επικεφαλής του αγώνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος και στην Ηπειρο και σε όλη την Ελλάδα, για να αλλάξει ριζικά και διαπαντός αυτή η κατάσταση, για να υπάρχει ευημερία, να υπάρχει μια νέα κοινωνία, σοσιαλιστική, όπου θα πρυτανεύει το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του αγρότη, το λαϊκό δίκιο, και όχι τα συμφέροντα των λίγων, των καπιταλιστών», τόνισε, για να προσθέσει ότι «απέναντι σε όλους αυτούς ορθώνουμε ένα τείχος, ένα μέτωπο αγώνα και αντίστασης, αντεπίθεσης. Με το ΚΚΕ μπροστά θα ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κοινωνία, γι' αυτό που έχουμε ανάγκη και εμείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, όλος ο λαός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό τους (2020-10-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-02-22 00:00:00.0)
Στη Ζίτσα Ιωαννίνων (2014-04-15 00:00:00.0)
Ποτάμι η λαϊκή αντεπίθεση (2008-05-18 00:00:00.0)
Πολύμορφη δραστηριότητα της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα (2008-05-02 00:00:00.0)
Ζωντανό παράδειγμα αγωνιστή - κομμουνιστή (1998-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ