Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφη δραστηριότητα της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα

Σειρά συναντήσεων και άλλων δραστηριοτήτων πραγματοποιεί η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που βρίσκεται στην Κούβα, μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και για το διάστημα από 29 Απρίλη έως 3 Μάη 2008.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και συμμετέχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ, και η Δέσποινα Μάρκου συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πήρε μέρος στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στην Αβάνα και στη μεγαλειώδη διαδήλωση του κουβανικού λαού που γιόρτασε την Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης, σαν μέρα αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και για την υπεράσπιση του σοσιαλισμού που οικοδομεί με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας στο Νησί της Επανάστασης.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του κράτους της Κούβας και Β' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον κουβανικό λαό και στον αγώνα του κατά των επιβουλών του ιμπεριαλισμού, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «η ηρωική προσπάθεια του κουβανικού λαού, με επικεφαλής το ΚΚ της Κούβας, που κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μάχεται για το δίκιο του και το σοσιαλισμό, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους Ελληνες κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους της Ελλάδας και τους λαούς γενικότερα».

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο της Πληροφορικής και το Κέντρο των κομπιούτερ και είχε συνάντηση με τον Πρώτο Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας Χούλιο Μαρτίνες Ραμίρες. Συναντήθηκε, επίσης, με τον Φερνάντο Ραμίρες, μέλος της ΚΕ του ΚΚΚ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, τον υπουργό των Εξωτερικών Φελίπε Πέρες Ρόκε, τον πρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Ρικάρντο Αλαρκόν, ενώ θα συναντηθούν και με τον Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ και Πρώτο Αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Κούβας. Θα έχει, επίσης, και άλλες συναντήσεις.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, στην οποία θα βραβευτεί το ΚΚΕ και η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, από το ΚΚ Κούβας. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την πόλη Πινάρ Ντελ Ρίο.

Το πρωί του Σαββάτου, η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Γκράνμα», όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ