Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΛΕΥΕ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ: «Το ένα τρίτο της αύξησης που γνωρίζει η τιμή του καλαμποκιού (140% από το 2006) αποδίδεται στις επιδοτήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την παραγωγή αιθανόλης, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο. Η ποσότητα όμως του εναλλακτικού αυτού καυσίμου που απαιτείται για να γεμίσει το ντεπόζιτο ενός 4χ4 ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση καλαμποκιού από έναν Μεξικανό» (ο Μ. Μητσός στα ΝΕΑ).

ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: «Οι επικεφαλής του ΟΗΕ, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσαν την άμεση σύσταση ενός πυρήνα αντιμετώπισης της κρίσης και ζήτησαν από τα κράτη να μην προσφεύγουν σε περιορισμούς στις εξαγωγές τους για να εγγυηθούν τη δική τους διατροφική ασφάλεια. "Οι έλεγχοι αυτοί ενθαρρύνουν τη συσσώρευση, ωθούν τις τιμές στα ύψη και τιμωρούν τους πιο φτωχούς κατοίκους του πλανήτη" σημείωσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΞΩ ΦΤΩΧΕΙΑ! «Η Μερσεντές SLK είναι μια ξεχωριστή περίπτωση (...) η ομάδα σχεδίασης δανείστηκε στοιχεία από το μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 (...) δύο νέες επιλογές για τη δερμάτινη ταπετσαρία: κόκκινο gullwing και nappa natural μπεζ (...) από 49.000 ευρώ» (η πρόταση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ... «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ως να μη συμβαίνει τίποτε, θα γιορτάσει διασπασμένο, με τρεις συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά. Ω, τι κόσμος μπαμπά!» (από το κύριο άρθρο, επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ