Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για συμμετοχή στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο

Οι βελτιωμένες υποδομές των κατασταλτικών μηχανισμών που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, επιτρέπουν στη χώρα μας να μάχεται τη λεγόμενη διεθνή και εσωτερική τρομοκρατία. Αυτό πιστεύει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία στη φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, όπως την εννοούν οι ΗΠΑ, απονέμει εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της σε αυτόν τον «πόλεμο».

Η έκθεση υπογραμμίζει πως η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις ελληνικές υπηρεσίες αποσόβησε την ...ανησυχία των ΗΠΑ ότι η χώρα μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή. Η «συνεργασία» αυτή περιλάμβανε ανταλλαγή πληροφοριών, εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας και τελωνείων, δικαστικού προσωπικού και βελτίωση ασφαλείας μεταφορών και ελέγχου εμπορευματοκιβωτίων μέσω προγραμμάτων όπως το CSI. Φέτος εκτιμάται πως ο «Επαναστατικός Αγώνας», που για τις ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση που εξακολουθεί να δρα στη χώρα μας, ίσως έχει ενσωματώσει κάποια παλιά μέλη της «17Ν». Ορίζεται δε ως «ακροαριστερή ομάδα, ευθυγραμμισμένη με την ιδεολογία της "17Ν"». Θεωρείται υπεύθυνη για εννέα βίαιες επιθέσεις από το 2003, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας Ελληνα αστυνομικού που φρουρούσε το σπίτι του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου.

Η έκθεση τονίζει τη στενή συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών αρχών, ενώ επισημαίνει τη σύλληψη και καταδίκη, πριν πέντε χρόνια, πολλών μελών της «17Ν». Σημειώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με την πρεσβεία των ΗΠΑ όσον αφορά την υπόθεση της εκτόξευσης ρουκέτας που έπληξε το κτίριό της το Γενάρη του 2007, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις. Κάνει δε αναφορά σε νυχτερινές επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς αυτοχαρακτηριζόμενων αναρχικών κατά «ιμπεριαλιστικών - καπιταλιστικών» στόχων. Υπογραμμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. κινείται πιο ενεργά για την πρόληψη τέτοιων επιθέσεων και προχωρά σε συλλήψεις. Δεν είναι γνωστό αν οι αμερικανικές υπηρεσίες αντλούν τις «εκτιμήσεις» και τις «πληροφορίες», στις οποίες καταλήγουν, μόνο από τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες ελληνικές.

«Η Ελλάδα παραμένει αφοσιωμένη στη θεσμική βελτίωση της τοπικής συνεργασίας ως βασική απαίτηση για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής μας». Αυτά υπογράμμισε προχτές ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτης, στη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Σόφια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η σύνοδος είχε θέμα την αστυνομική συνεργασία των χωρών αυτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος κύκλος συλλήψεων (2003-01-10 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-13 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα και σενάρια (2002-07-23 00:00:00.0)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... (2002-07-05 00:00:00.0)
Περιμένουν τον «τρομονόμο» να τους «λύσει» τα χέρια (2001-03-31 00:00:00.0)
Ζητούν από την κυβέρνηση ...επειγόντως έργα! (2000-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ