Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φταίει το ανθρώπινο είδος;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προχτές και χτες (ανήμερα Πρωτομαγιά!) η ΔΟΕ διοργάνωσε Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για το περιβάλλον, σε ξενοδοχείο της Ηλείας. Την ώρα που οι εργάτες διαδηλώνουν τιμώντας το αίμα που χύθηκε και χύνεται για τα δικαιώματά τους, οι δάσκαλοι έδιναν το σύνθημα να ...πιάσουμε το Μάη.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, για το πνεύμα του συνεδρίου και το απόσπασμα της ομιλίας του υφυπουργού Παιδείας, Α. Λυκουρέντζου, που είπε ότι για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος «πρέπει να αναλυθεί και να ερμηνευτεί και από ψυχοπαιδαγωγικής πλευράς το αρχικό αίτιο πρόκλησης του προβλήματος αυτού, δηλαδή ο ίδιος ο άνθρωπος ως το κεντρικό προκείμενο της δράσης, που έχει ως αποτέλεσμα τη διατάραξη και την καταστροφή της φυσικής ισορροπίας». Σαν να λέμε ότι από τότε που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος στη γη, άρχισε και η καταστροφή του περιβάλλοντος!

Τέτοια διαστροφικά θα διδάξουν οι δάσκαλοι στα παιδιά μας; Θα τους μαθαίνουν ότι φταίνε από τη στιγμή που γεννιούνται, για το νέφος που αναπνέουν, για τις διοξίνες που τους ταΐζουν, για το νερό που δε θα 'χουν να πιουν, για τα δάση που καίνε οι καπιταλιστές και οι έμποροι της γης; ΄Η αλλιώς θα τους μαθαίνουν ότι φταίνε το ίδιο, αυτά ως παιδιά (με το σκουπιδάκι που μπορεί να τους πέσει κάτω) με τον εργοστασιάρχη που δε σταματάει το φουγάρο του, με τον ιμπεριαλιστή που πνίγει στο απεμπλουτισμένο ουράνιο μια ολόκληρη χώρα, με τον εμπρηστή - οικοπεδοφάγο που χτίζει τσιμεντένια μεγαθήρια πάνω σε πρώην δάση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ