Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αρχισαν τα ... όργανα με το «καλημέρα»

Τα πρόσωπα που θα συγκροτούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν χτες. Στο νέο άτυπο 9μελές όργανο του ΠΑΣΟΚ εκτός από τους τρεις συνυποψηφίους του Ν. Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, τους Χ. Δούκα, Π. Γερουλάνο και Α. Διαμαντοπούλου, θα συμμετέχουν τελικά και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, επικεφαλής του Ινστιτούτου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος κατάρτισης του προγράμματος του κόμματος προς τις εκλογές του 2023, καθώς και η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί για τη θέση της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε προταθεί πριν από μερικά χρόνια από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη θέση της γγ του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει τα ηνία του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ. Ενώ, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Π. Γερουλάνος ήταν στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.), της κυβέρνησης δηλαδή του 2ου μνημονίου.

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα είναι συντονιστής της ομάδας προγράμματος. Ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που κατέβηκαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ορίστηκαν «σκιώδεις υπουργοί» Εθνικής Αμυνας και Μετανάστευσης/Ασύλου αντίστοιχα. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παραμένει τομεάρχης Περιβάλλοντος. Το 9μελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο αποτελείται από τους Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Αννα Διαμαντοπούλου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Μιλένα Αποστολάκη, Θανάση Γλαβίνα, Μυρτώ Σαμαρά, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Ενστάσεις για τη συγκρότηση Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου αλλά και τις αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν χτες πηγές που πρόσκεινται στην πλευρά του Χ. Δούκα. Και σημειώνουν ότι «στην τελική σύνθεση του συντονιστικού οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα, ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη». Ακόμα, αφήνουν αιχμή για την ανάθεση στην Α. Διαμαντοπούλου του έργου του πολιτικού σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση», ενώ επισημαίνουν ότι «οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ