Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. οργανώνει σύσκεψη σωματείων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 11 π.μ. καλεί σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα του ωραρίου και του εργάσιμου χρόνου.

Χτες το πρωί αντιπροσωπεία του Συλλόγου έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας διεκδικώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι συνδικαλιστές εξέθεσαν στους εκπροσώπους της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής την έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε καταστήματα και αποθήκες. Ανέδειξαν τις μεγάλες καθυστερήσεις ενός και δύο μηνών στη διενέργεια των ελέγχων. Επίσης, κατήγγειλαν την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης», που ...απαγόρευσε σε συνδικαλίστρια, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ, να είναι παρούσα σε προγραμματισμένο έλεγχο μαζί με τους επιθεωρητές.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ισχυρίστηκαν πως η Επιθεώρηση «κάνει ό,τι μπορεί», χωρίς να θίξουν καθόλου το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης, των ελλείψεων σε προσωπικό, οχήματα και άλλα απαραίτητα μέσα προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς. Μάλιστα, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις «δεν είναι προτεραιότητα», καθώς προέχουν άλλοι χώροι και κλάδοι που βρίσκονται ψηλότερα στην «κλίμακα επικινδυνότητας». Εκτός από τα προβλήματα και τις ελλείψεις, απέφυγαν να πάρουν θέση για τις εργοδοτικές πρακτικές που αναγκάζουν εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες που τους εκθέτουν σε κινδύνους, ενώ έφτασαν στο σημείο να δικαιολογήσουν την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία στον «Σκλαβενίτη», με το σκεπτικό ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν ...πρωτοβάθμια σωματεία, παραβλέποντας ακόμα και τις ρητές προβλέψεις του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ