Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Προκλητική απόλυση εργαζόμενης στη «Μέριμνα»

Στην προκλητική απόλυση εργαζόμενης στο λογιστήριο προχώρησε η διοίκηση του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία «Η Μέριμνα», στην Πάτρα.

Πρόκειται για εξέλιξη που ήρθε με την αιτιολογία ότι θα δοθεί σε «εξωτερική» εταιρεία η δουλειά του λογιστηρίου του ιδρύματος, την ώρα που αυτό υποχρηματοδοτείται διαχρονικά με ευθύνη των κυβερνήσεων, αφήνοντας τακτικά τους εργαζόμενους απλήρωτους, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα τους τρόφιμους και τις οικογένειές τους.

Αφορά επίσης εξέλιξη που έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ιδρύματος, που έκανε λόγο σε τοπικά ΜΜΕ για οικονομική ευρωστία, ζητώντας ωστόσο ...χορηγίες, μην κάνοντας αναφορά σε διεκδικήσεις από κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχουν τη συνολικότερη ευθύνη.

Μάλιστα, η απόφαση του ΔΣ που επικαλείται προβλέπει τη μείωση των «εξόδων» μέσω της συγκεκριμένης απόλυσης 4.000 ευρώ τον χρόνο, πετώντας στον δρόμο την εργαζόμενη και την οικογένειά της!

Ως διοικητικό προσωπικό η απολυμένη είχε απομείνει μόνη της, εφόσον απ' τα τρία άτομα στον χώρο της ένας συνάδελφός της συνταξιοδοτήθηκε και ένας παραιτήθηκε!

Η απόλυση δεν θα περάσει!

Τονίζοντας ότι «στις προνοιακές δομές όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος για να απολυθεί, αλλά χρειάζονται επιπλέον και άλλοι», το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας καταγγέλλει την απόλυση, καυτηριάζοντας:

«Πρόκειται για την ίδια δομή που, λόγω της πολύμηνης απληρωσιάς, το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει πρώτα σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και έπειτα σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, καθώς αδυνατούσαν πλέον να πληρώσουν ακόμα και το κόστος μεταφοράς στην εργασία τους».

Εξηγεί ότι κυβέρνηση, Περιφέρεια και διοίκηση του ιδρύματος «υλοποιούν κατά γράμμα τις Οδηγίες και την κατεύθυνση της ΕΕ, βάζοντας στη ζυγαριά κόστους - οφέλους τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών με ειδικές ανάγκεςκαθώς, με όχημα τη χρόνια υποχρηματοδότηση όλων των προνοιακών δομών, αιμορραγώντας τις οικονομικά, ωθούν κάθε μέρα στην ιδιωτικοποίησή τους, στρώνοντας έτσι τον δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας εις βάρος του λαού, με τις ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών ΑμεΑ να βρίσκονται στο περιθώριο».

Την απόλυση καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων της «Μέριμνας». Σημειώνει ότι το προσωπικό έχει μειωθεί, φτάνοντας τα 38 άτομα (50 πριν από δύο χρόνια), για περίπου 80 τρόφιμους. Τονίζει ότι την ίδια ώρα, προσλαμβάνονται συμβασιούχοι μέσω της ΔΥΠΑ, που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του ιδρύματος και δεν στοιχίζουν (πληρώνονται από τα αντίστοιχα προγράμματα) και ενώ δεν θα έπρεπε να πραγματοποιούνται απολύσεις! Μεθαύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και για κινητοποιήσεις.

Την απόλυση καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο, η δημοτική αρχή και η ΣΕΑΑΝ, απαιτώντας πλήρη κρατική χρηματοδότηση για όλα τα προνοιακά ιδρύματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφη δράση για ΣΣΕ, μισθούς και δικαιώματα (2024-07-09 00:00:00.0)
Νέα διαμαρτυρία σήμερα από τους εργαζόμενους της «Μέριμνας» (2024-03-28 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση απέλυσε 150 επικουρικούς εν μέσω πανδημίας, μετά από χρόνια δουλειάς (2022-02-11 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική απεργία για δωρεάν Υγεία (2013-06-07 00:00:00.0)
Ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών σε ανθρώπους με ανάγκες (2011-04-28 00:00:00.0)
Δύο αντίθετες λογικές (1998-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ