Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδρομή στη Θέρισο

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ οργανώνει το Σάββατο 26 Οκτώβρη μονοήμερη εκδρομή στη Θέρισο Χανίων με σύνθημα: «Μάθε την αλήθεια το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αίμα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ».

Στο πλαίσιο της εκδρομής, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Θερίσου, όπου φιλοξενούνται όπλα και κειμήλια αγωνιστών, το τυπογραφείο και η γραφομηχανή της Εθνικής Αντίστασης, πάρα πολλά πολεμικά αντικείμενα της κατοχικής περιόδου (κράνη, ξιφολόγχες, κάλυκες, σφαίρες, χειροβομβίδες κ.λπ.), το αρχείο της γερμανικής Γκεστάπο στα Χανιά, πρωτότυπο αντιστασιακό υλικό, χάρτες με τις κυριότερες μάχες που δόθηκαν στην Κρήτη την περίοδο της γερμανικής κατοχής και πολλές φωτογραφίες πρωτεργατών - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πανέμορφο και ιστορικό χωριό της Θερίσου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

Αναχώρηση με λεωφορεία: Από το Ηράκλειο στις 9 π.μ., από το Αγαλμα Βενιζέλου και από το Ρέθυμνο στις 9 π.μ. από τα ΚΤΕΛ.

Στη 1 μ.μ. προγραμματίζεται εκδήλωση με θέμα: «Η Ιστορία μάς διδάσκει: Τότε και τώρα... Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ δυνατό». Θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΑΠΘ, και ο Κώστας Αποστόλου, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

Στις 2.30 μ.μ. προγραμματίζεται επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Θερίσου.

Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6957350686 (για το Ηράκλειο), 6944161464 (για τα Χανιά) και 6955719974 (για το Ρέθυμνο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ