Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να πάρουν μετεγγραφή τώρα όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 10 π.μ. καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί να πάρουν μετεγγραφή όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη και οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 10 π.μ.

Σημειώνει ότι ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι μετεγγραφές και τονίζει: «Ιδιαίτερα φέτος, με το κόστος σπουδών να έχει εκτοξευθεί στο έδαφος της ακρίβειας που βαραίνει τις οικογένειές μας, είναι ακόμα πιο μεγάλη η ανάγκη για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη την χώρα να πάρουν μετεγγραφή. Δεν μπορεί να επαναληφθεί η περυσινή απαράδεκτη κατάσταση όπου κόπηκε από τις μετεγγραφές το 20% των αιτούντων, μέσα από απαράδεκτα κριτήρια!

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί. Η διαλυμένη - εμπορευματοποιημένη φοιτητική μέριμνα και το τεράστιο κόστος σπουδών μετατρέπουν το ζήτημα των μετεγγραφών σε επιτακτικά επείγον: Πολλοί φοιτητές ή θα πάρουν μετεγγραφή ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να συνεχίσουν να σπουδάζουν ή θα βρεθούν σε αδιέξοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ