Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διαγραφή δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση «Energa»

Απορρίφθηκαν από το δικαστήριο τα αιτήματα προσωρινής διαταγής εκ μέρους του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, που με «εξώδικη διαμαρτυρία» απαιτούσε από ΜΜΕ (μεταξύ αυτών ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902») να διαγράψουν από την ηλεκτρονική τους έκδοση όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση «Energa», για την οποία ο επιχειρηματίας υπήρξε κατηγορούμενος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ξεκίνησε το 2015 και τελείωσε το 2017, με καταδικαστική απόφαση για τον κατηγορούμενο. Σε δεύτερο βαθμό, όπως ενημερώνει στην εξώδικη διαμαρτυρία του, ο επιχειρηματίας αθωώθηκε τελικά το 2024. Με την εξώδικη διαμαρτυρία, τον περασμένο Ιούλη, ζητούσε να διαγραφούν τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που τον αναφέρουν ως ένοχο! Πρόκειται για εκατοντάδες ή και χιλιάδες ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε πάρει η υπόθεση.

Το εξώδικο προκάλεσε αντιδράσεις από το σύνολο των ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ, η οποία, εν αναμονή των επόμενων σταδίων της δικαστικής εξέλιξης, εκφράζει «ικανοποίηση για την απόρριψη αιτημάτων προσωρινής διαταγής εκ μέρους του Αριστείδη Φλώρου εναντίον συναδέλφων που κάλυψαν για Μέσα Ενημέρωσης την υψηλού ενδιαφέροντος δίκη για την υπόθεση "Energa"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ