Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στην αγωνίστρια ΤΑΣΙΑ ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΟΥ

Φωτ.

Κηδεύτηκε την Παρασκευή 17 του Μάη 2002 η συντρόφισσά μας Τασία Μαγγανιώτου.

Μας είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι η γενναία καρδιά της Τασίας έπαψε για πάντα να χτυπά. Μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη κι ευγένεια, αλλά και γεμάτη καρτερικότητα, υπομονή και απέραντη αντοχή στα πολλά πλήγματα που δέχτηκε στη ζωή της.

Πριν προφτάσει να τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο, υποχρεώθηκε να εκτελεί χρέη μητέρας για τα δυο μικρότερα αδέρφια της, όλα τα χρόνια που η μητέρα της Μαρία Μαγγανιώτου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, βρισκόταν φυλακή, γνωστή ως μάνα των γυναικών στις φυλακές Αβέρωφ.

Η Τασία σπούδασε στο Παρίσι και πήρε το δίπλωμα της οδοντογιατρού. Ως οδοντογιατρός εργάστηκε πολλά χρόνια ως που χτυπήθηκε από την ανίατο νόσο.

Πολλά χρόνια πάλεψε μαζί της, χωρίς ποτέ να χάσει το θάρρος της και την αξιοπρέπειά της, χωρίς ποτέ να χάσει το κουράγιο και την αισιοδοξία της.

Στάθηκε άξια μάνα για τα παιδιά της και τα εφοδίασε με τα στοιχεία και τις αρετές που απαιτούνται για να γίνουν τίμιοι άνθρωποι και χρήσιμοι στην κοινωνία πολίτες.

Αγαπούσε τη ζωή. Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους. Αγαπούσε τους συντρόφους της και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν πιστή στο Κόμμα της, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, σύντροφοί της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας μάνας Τασίας και της γιαγιάς μας Μαρίας Μαγγανιώτου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Δημήτρης και Φαίδων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ