Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΦΑΛΚΟΝ»
Προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες

Εκφράζονται φόβοι ότι τελικά δε θα δοθούν αποζημιώσεις από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» στους συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου «Φάλκον», που στοίχισε τη ζωή σε 7 άτομα (μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτη).

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλ. Λυκουρέζος, με δηλώσεις του, χτες κατηγόρησε την «Ολυμπιακή» ότι προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της εταιρίας και να πετύχει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για να μην επιδικαστούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων. Παράλληλα, έκανε λόγο για μεροληπτική στάση της διοίκησης της εταιρίας, καθώς αποζημίωσε μόνον την οικογένεια του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κρανιδιώτη.

Στο μεταξύ, οι οι δύο επιθεωρητές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», Κ. Καρβελάς και Δ. Λάμπρου, κατέθεσαν χτες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ότι οι μηχανικοί του «Φάλκον» δε φέρουν καμία ευθύνη σε ό,τι αφορά την τεχνική συντήρηση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Επίσης, επισήμαναν ότι οι τεχνικοί υπάλληλοι, ακολουθώντας το εγχειρίδιο της κατασκευάστριας εταιρίας «Dassault», εκτέλεσαν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών στο «Φάλκον».

Μάλιστα, ο Κ. Καρβελάς είπε ότι από τη στιγμή που η ενδεικτική λυχνία «pitch feel», που είχε ανάψει κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης, δεν παρέμεινε αναμμένη και όταν τροχοδρόμησε το αεροσκάφος, τότε δεν επρόκειτο περί πραγματικής βλάβης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ