Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογική φιέστα στην Αττική Οδό

Εναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια αναστήλωσης της εικόνας της κυβέρνησης, την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τον τελευταίο καιρό η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, αποτέλεσε η χτεσινή προεκλογικού τύπου φιέστα στην Αττική Οδό, στην οποία παρέστησαν βουλευτές που εκλέγονται στην Αττική από όλα τ' άλλα κόμματα, εκτός ασφαλώς από αυτούς του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τόσο η νυν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, όσο και ο τέως Κ. Λαλιώτης, βρήκαν την ευκαιρία να εκφέρουν τις γνωστές «κορόνες» εκθειασμού του κυβερνητικού έργου, φτάνοντας στο σημείο να προβαίνουν σε δηλώσεις όπως αυτή του Κ. Λαλιώτη ότι «τα μεγάλα έργα θα πρέπει να ενώνουν όλους τους Ελληνες, να ενώνουν όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις»! Βεβαίως, όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες επιδιώκουν να ξεχαστεί ότι και το έργο αυτό αποτελεί μνημείο αδιαφάνειας, καθώς με την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπέγραψαν δίνουν τη δυνατότητα στους εργολάβους - έναντι μερικών «ψιχίων» που έχουν επενδύσει - να αποκομίσουν υπερκέρδη όχι μόνο από την κατασκευή αλλά και από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου και των παράλληλων εγκαταστάσεων για 23 ολόκληρα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πλήρη ανάπτυξη ο αυτοκινητόδρομος θα κυκλώνει την Αθήνα με ένα δίχτυ 35 σταθμών διοδίων που θα τιμώνται 2,8 ευρώ για τα ΙΧ από το τέλος του 2003.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ενώ θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί, ακόμη αναμένονται τα Προεδρικά Διατάγματα για τις χρήσεις γης εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα πλέον να δημιουργηθούν τεράστιες πιέσεις υπερσυγκέντρωσης εγκαταστάσεων γύρω από αυτήν. Μάλιστα, οι ίδιοι οι εργολάβοι της Αττικής Οδού πιέζουν για την εξαγορά, αντί «πινακίου φακής», δημόσιων ελεύθερων χώρων, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, που έχουν καταλάβει τα εργοτάξιά τους προκειμένου να κατασκευάσουν εκεί διάφορα εμπορικά κέντρα και γκαράζ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ