Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση της «Συμπαράταξης»

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: «Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έχει καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με αυτήν επισημαίνει μια σειρά παραλείψεις και αποφάσεις που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον της πρωτεύουσας από τον τρόπο που επέλεξε τελικά η κυβέρνηση να κατασκευάσει το έργο».

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, υπογράμμισε ότι «έχει εγκαταλειφθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που προβλέπει την υπογειοποίηση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου και αντί αυτού, κατασκευάζονται νέες επίγειες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, οι περιβαλλοντικοί όροι είναι ψευδεπίγραφοι και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε: Η «Συμπαράταξη» συμφωνεί «για την αναγκαιότητα του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται αυτό το έργο πνοής για τους κατοίκους και την πόλη, δεν έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά ο βασικός σκοπός που θα εξυπηρετήσει είναι οι μετακινήσεις των επισκεπτών κατά το 20ήμερο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004». Σχετικά τέλος με το ποιος "αγρεύει" ψήφους και ποιος όχι (σ.σ.: υπονοώντας τις σχετικές ατυχείς «σπόντες» Βερελή) ας το κρίνουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ