Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Από την Πέμπτη νέες κινητοποιήσεις

Νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να βάλουν φρένο στην πολιτική διάλυσης που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ζώνης, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο. Η έναρξη των νέων κινητοποιήσεων θα σημάνει την Πέμπτη 23 Μάη. Οπως αποφάσισαν από κοινού όλα τα σωματεία της Ζώνης την ημέρα αυτή θα γίνει παύση εργασιών από τη 1 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία, που θα ξεκινήσει στη 1.30 το μεσημέρι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, με κατεύθυνση το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Για τα συνεργεία που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά η παύση εργασιών θα ξεκινήσει από τις 12.30 το μεσημέρι. Ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί με την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για τις 29 του μήνα, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας.

Οι εργατοτεχνίτες διεκδικούν τη δημιουργία διεύθυνσης για τη λειτουργία της Ζώνης, πολιτική προσέλκυσης και ανάθεσης εργασιών από την κυβέρνηση, δουλιά για όλους, τακτική επιδότηση των ανέργων του κλάδου με 100 ένσημα την τελευταία διετία με 250 χιλ. δραχμές το μήνα μέχρι να δοθεί δουλιά και συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια με 4.050 ένσημα και 500 την τελευταία δεκαετία.

Στην κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσαν χτες τα σωματεία επισημαίνεται ότι μπορεί οι εξελίξεις στη ναυπηγοεπισκευή σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο να δημιουργούν ανεργία, όμως «τη χαριστική βολή επιχειρεί η πολιτική της κυβέρνησης με την προνομιακή αποκλειστική ενίσχυση με κάθε τρόπο (παραγγελίες, επιδοτήσεις, δάνεια κλπ.) του Ταβουλάρη (που κατέχει τα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σύρας, και του παραχωρούν και τον επισκευαστικό τομέα του Σκαραμαγκά), την ίδια στιγμή που στη Ζώνη κόβουν την ανάσα, σφίγγοντας κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τη θηλιά... Αυτή η προκλητική ανισότητα πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων οδηγούνται στην ανέχεια και την εξαθλίωση! Εκατοντάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων οδηγούνται σε κατάρρευση!».

Τα σωματεία καταγγέλλουν ακόμα και την κυβερνητική κοροϊδία σε βάρος τους, καθώς υποτίθεται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη στις 30 Απρίλη θα ανακοίνωναν την...«ολοκληρωμένη κυβερνητική παρέμβαση» για την ανάπτυξη της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ