Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Ανησυχεί μήπως χαλάσει η φιέστα των εφοπλιστών

Το ρόλο του απεργοσπάστη και διασπαστή, επιφύλαξαν για μια ακόμα φορά για την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, που έχουν καταλάβει τις θέσεις της διοίκησής της. Ετσι, την ώρα που ολόκληρη η εργατική τάξη της χώρας ετοιμάζεται για την πανεργατική απεργία στις 29 Μάη, την ώρα που εφοπλιστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της δουλιάς των ναυτεργατών, οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, με δεκανίκι την ΑΠ που εκπροσωπείται από τον Αν. Νταλακογιώργο, πρόεδρο της Ενωσης Ναυτών, αποφάσισαν για τα ...«μάτια» 48ωρη απεργία μεν, ...στις 11 του Ιούνη δε! Και αυτό για να μη χαλάσουν, λέει, το ωραίο κλίμα μεταξύ ναυτεργατών και εφοπλιστών, ενόψει της έκθεσης των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ! Της έκθεσης, δηλαδή, του δυσθεώρητου πλούτου των εφοπλιστών και όλων αυτών που ξεζουμίζουν εργάτες της στεριάς και θάλασσας και η οποία στήνεται στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, δηλαδή απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου έχουν στηθεί συσσίτια για άνεργους ναυτεργάτες!

Οι συνδικαλιστές της «πλειοψηφίας», ταυτόχρονα, απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι - και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας - των αγωνιστικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Μάη, ή σε κάποιες άλλες έγκαιρες ημερομηνίες και, συγκεκριμένα, πριν η κυβέρνηση προλάβει να επιβάλει τα όσα εκτρωματικά προετοιμάζει σε βάρος του ΝΑΤ και συνολικά των ναυτεργατικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να σημειωθεί ότι, παραμονή της συνεδρίασης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, προσφέροντας το κατάλληλο άλλοθι στους εγκάθετους, έστειλε επιστολή, με την οποία επισημαίνει ότι τα όσα ετοιμάζονται για το Ασφαλιστικό των ναυτεργατών έχουν σαν βάση τις προτάσεις της ΠΝΟ και ότι θα ανακοινωθούν εντός των ημερών...

Οι συνδικαλιστές των αγωνιστικών σωματείων, αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, με περιοδείες στα καράβια, άρχισαν να ενημερώνουν σχετικά τους ναυτεργάτες, καλώντας τους, ταυτόχρονα, να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την ΠΝΟ και τα σωματεία τους για άμεση λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακόμα, ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ έχουν ήδη αποστείλει εξώδικα προς τις εφοπλιστικές Ενώσεις, γνωστοποιώντας την απόφασή τους για απεργία, αν δεν ικανοποιηθεί το διεκδικητικό τους πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ