Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία στο «Θεαγένειο»

Μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο διαπίστωσε στη διάρκεια χτεσινής του περιοδείας, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αγγ. Τζέκη. Πάνω από 140 είναι οι κενές θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι σε πολλά τμήματα όπως στο μαγειρείο, στα πλυντήρια και στην καθαριότητα αγωνιούν για το αύριο, καθώς βλέπουν έντονα τον κίνδυνο μεταφοράς των υπηρεσιών τους σε εργολάβους. Γενικότερα, το προσωπικό εξέφρασε την ανησυχία του για το ασφαλιστικό και τα κεκτημένα του εργασιακά δικαιώματα.

«Το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί ασθενείς από τον Εβρο μέχρι το Βόλο, λειτουργούμε με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς κι αν καταφέρνει το "Θεαγένειο" να λειτουργεί αυτό οφείλεται περισσότερο στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων», δήλωσε η αντιπρόεδρος του εργασιακού σωματείου Αθηνά Γραμματικοπούλου. Διαβεβαίωσε ακόμη το κλιμάκιο ότι το προσωπικό του νοσοκομείου θα συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 29 του μήνα.

Από την πλευρά του ο Αγγ. Τζέκης, μιλώντας στους εργαζόμενους, δήλωσε ότι η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα της Υγείας δεν είναι τυχαία και ότι γίνεται για να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος επενδύει μεγάλα κονδύλια στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ