Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΑ
Στηρίζουν «αγωνιστικά» την κυβέρνηση

Ακόμα μια επιβεβαίωση, για την τακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον «αγώνα» που δίνει για να βοηθήσει να περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης ανώδυνα και χωρίς πολιτικό κόστος, αναδείχτηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για το Ασφαλιστικό, την οποία προκάλεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Απέναντι στην πρόταση που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις να κηρύξει το ΕΚΑ 24ωρη απεργία στις 29 Μάη, να συντονιστεί με την ΑΔΕΔΥ και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα, οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ με ελιγμούς και σωρεία δικαιολογιών δήλωσαν την πλήρη άρνησή τους.

Πρώτη και καλύτερη η ΠΑΣΚΕ, η οποία, ακολουθώντας τη γραμμή του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, πήρε σαφή θέση ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι θετικά και δεν υπάρχει λόγος απεργίας. Οπως σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γρ. Φελώνης: «Αυτά που προτείνονται βελτιώνουν αυτά που υπάρχουν». Η ΔΑΚΕ και η ΑΠ, αφού και οι δύο για αντιπολιτευτικούς λόγους κατέκριναν τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο διά ταύτα παρουσίασαν προτάσεις που μόνο σε αγωνιστική κατεύθυνση δεν οδηγούσαν. Ετσι αρνήθηκαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας ακόμα και με το πλαίσιο της 18ης Απρίλη που τους πρότεινε η ΔΑΣ. Η ΔΑΚΕ πρότεινε τρίωρη στάση εργασίας στις 29 Μάη και να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει. Η δε ΑΠ δεν τόλμησε ούτε τρίωρη στάση να ζητήσει και, συνεχίζοντας την τακτική παραπλάνησης, περιορίστηκε στη δήθεν αγωνιστική πρόταση, να ζητήσει το ΕΚΑ από τη ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία.

Οπως τόνισε άλλωστε και στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος της ΔΑΣ και γραμματέας του ΕΚΑ, είναι αναγκαίο να κλιμακωθεί η πάλη και ο αγώνας ενάντια στην επίθεση που στοχεύει στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Οπως σημείωσε, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σ' αυτή τη γραμμή θα κινηθεί και θα αποκαλύψει στους εργαζόμενους την παραπλάνηση και τα ψέματα των υπολοίπων παρατάξεων, που με τη στάση τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ